lauantai 11. huhtikuuta 2009

Hairbath

Ei tähän voi nyt kauheasti sanoa mitään. Diesel on tehnyt setin psykedeelisiä videoita, joista mua lähella tietysti tukkakylpy.

Flow Festival

Kesän paras kaupunkifestari Flow palaa jälleen. Ensimmäiset artistit on jo julkaistu ja erittäin lupaavalta näyttää. Tulee taas pitkä viikonloppu. Jopa vielä pidempi kuin aiemmin, sillä festareitten etkoina 13.8. esiintyy Kraftwerk. Muita tärppejä ainankin mulle ovat monien hyvien joukosta Lily Allen, Ladyhawke ja New Young Pony Club.
Liput tulevat myyntiin Tikettiin 14.4. Kannattaa olla nopea, sillä viime vuosihan myytiin loppuun...

Kevään vikat mallihaut!

Kevään viimeiset mallihaut ovat ensi viikolla. Hakuja on tällä kertaa useammassa kaupungissa. Etsimme näissä malleja monille eri kursseille. Kannattaa tulla ainakin käymään!
Ensimmäinen mallihaku on Tampereella tiistaina 14.4. Tampereen haussa etsimme malleja useammille paikallisille kursseille.
16.4. pidettävällä Joico-trendikurssille jossa tehdään trendivärejä ja -leikkauksia suomalaisten Joico-kouluttajien voimin. Kurssi on illalla, mutta mallien täytyy pystyä olemaan paikalla koko päivä.
19.4 ja 20.4. pidettävällä TIGI Academy kurssilla suomalaiset kampaajat tekevät malleille leikkauksia ulkomaisten TIGI-kouluttajien ohjauksessa. Muutama onnekas pääsee myös TIGI-kouluttajien käsittelyyn. Kaikki ajat ovat aamupäivisin. Osalle malleista tehdään myös väri jos aikataulut antavat myöten.
12.5. pidetään Tampereella Hair Up! -kampauskurssi. Kampauskurssilla malleille tehdään kampaukset ja värjäys. Hiuksia ei leikata. Kurssi on illalla, mutta mallien täytyy pystyä olemaan paikalla koko päivä.
Helsingin mallihaussa 15.4. etsitään malleja useammille eri kursseille.
21.4. ja 22.4. pidettävällä TIGI Academy kurssilla suomalaiset kampaajat tekevät malleille leikkauksia ulkomaisten TIGI-kouluttajien ohjauksessa. Muutama onnekas pääsee myös TIGI-kouluttajien käsittelyyn. Kaikki ajat ovat aamupäivisin. Osalle malleista tehdään myös väri jos aikataulut antavat myöten. Kurssi pidetään SKT-GROUP:in Kontulan koulutustiloissa.
28.4. SKT-GROUP:in Kontulan koulutustiloissa pidetään TIGI-värikurssi, jossa malleille tehdään trendikkäitä värjäyksiä. Mallien hiuksia ei leikata. Kurssi on iltapäivällä.
4.5. pidetään Helsingissä Hair Up! -kampauskurssi. Kampauskurssilla malleille tehdään kampaukset ja värjäys. Hiuksia ei leikata. Kurssi on illalla, mutta mallien täytyy pystyä olemaan paikalla koko päivä.
Keskiviikkona 15.4. on Lappeenrannassa mallihaku, jossa etsitään malleja samana iltana pidettävälle What´s Up -trendikurssille. Mallien hiukset värjätään ja leikataa saman päivän aikana, joten heidän täytyy olla käytettävissä koko päivä.

Wrong


Uusi Depeche Mode albumi "Sounds Of The Universe" julkaistaan 20.4. Maistiaisena kuitenkin jo uusi sinkku "Wrong".

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Antti Asplund SS09

Olin mukana tekemässsä Antti Asplundille uusia promokuvia. Kuvasimme SS09 kokoelmaa. Mallistosta on jo olemassa lookbook-kuvat, joten nyt otettiin kuvia vain markkinointia varten. Ja hyvän markkinoinnin ideanahan on herättää huomiota.
Keikka oli aika unelmaduuni, sillä kuviin haluttiin mahdollisimman vahvat tyylit. Stailaukseen oli valjastettu monista muoti- ja clubiprojekteista tutut Vesa Kemppainen ja Pietari Kaakkomäki, jotka toteuttivat toiveen 100 prosenttisesti. Stailauksen avainsanana oli "keep adding things", mikä näkyi melkein surrealistisena runsautena. Linja oli aika uudenlainen verrattuna Antin aiempaan paljon pelkistetympään tyyliin.
Inspiraatioita tyyleihin löytyi niin monista suunnista, että niitä on melkein mahdoton eritellä. Vahvoja vaikuttajia olivat kuitenkin John Gallianon omat, sekä Diorille tekemät näytökset. Asusteiden määrä oli loputon, ja niissä menivät luontevasti sekaisin urbaanit ja etniset vaikutteet. Ja joukossa tietysti kasoittain Antin ikonisia ristejä kaikissa väreissä.
Kuauksessa käytetyt vaatteet olivat Antti Asplund SS09 Frivolous Women -kokoelmasta. Frivolous voisi varmaan kääntyä kevytmieliseksi tai -kenkäiseksi. Kokoelmassa on mukana nyt myös värejä. Antille tunnusomaisten mustan ja valkoisen lisäksi vaatteissa on paljon kirkasta keltaista ja sinistä. Inspis väreihin löytyi siitä jokaiselle tutusta Visa-kortista. Vaatteet ovat linjoiltaan melko selkeitä, mutta niissä on erittäin harkitut leikkaukset. Tällä hetkellä Antin vaatteita voi ostaa Roban liikkeestä, mutta myös hänen nettisivuilleen on avautumassa kohta kauppa.

Meikkien ja hiusten kanssa meillä oli melkoista ilottelua. Keep adding things -mottoa sovellettiin myös niihin ja perusteellisesti. Kasasin tavaraa ja lisäkkeitä mallien hiuksiin niin paljon kuin heillä vain niskat kestivät.
Kaikki meikit toteutti Piia Hiltunen, joka loihti malleille toinen toistaan mielikuvituksellisempia maskeja. Tilaisuus oli myös meikkaajalle mieletön, sillä vastaavia pääsee tekemään aika harvoin. Meikkeihin löytyi ideoita varsinkin Diorin näytöksistä.
Valtaosa toteutettiin rasvaväreillä, jotta niistä saatiin tarpeeksi vahvoja. Varsinaisen meikin lisäksi kasvoille kasattiin glitteriä, strasseja, sulkia, ja muuta tavaraa. Erittäin näyttävää.

Hiukset olivat pääosin erittäin massiivisia. Toiveena oli saada niihin mahdollisimman paljon kokoa ja näköä, sekä yllättäviä elementtejä. Haalin kassikaupalla kaikkea romua. Lajitelmaan kuului erilaisia lisäkkeitä, halpoja vappuperuukkeja, hiusmaaleja, kontaktimuovia ja purkkikaupalla pinnejä. Näiden lisäksi oli sitten vielä ne varsinaiset hiuskoristeet, jotka löytyivät pääosin stylistien loputtomista varastoista. Käytimme koruja, tekohampurilaisia ja jopa pienoislaivaa. Laivakampauksen vääntäminen oli suurin haaste, sillä laiva itsessään oli aika raskas ja korkea. Melkoisella virityksellä sain sen kuitenkin kiinni ja hökötys kesti vielä koko kuvauksen.
Lakkaa kului tietysti reippaasti, mutta suurin apu oli TIGI:n uusi Dirty Secret kuivashampoo. Sillä sain hiuksiin rakenteen josta pystyi muokkaamaan mitä vain. Myös vanha kunnon kreppirauta oli kovassa käytössä.
Kuvauspaikaksi oli valittu vanha ullakko. Tausta loi vahvan kotrastin räikeille tyyleille, ja korosti värejä entisestään. Kuvat otti Paavo Lehtonen. Päivä oli varsinkin kuvaajalle pitkä, sillä malleja oli useita, ja monilla vielä pari asua. Kuvia otettiin myös useammissa eri seteissä.
Kuvat näyttivät jo käsittelemättöminä ihan mielettömiltä! Vaikeinta tulee olemaan varmaan valinta, sillä materiaalia oli niin paljon.
Kiitos vielä upealle tiimille ja varsinkin kaikille malleille!

Pig Radio



Olin jo unohtanut kuinka hyvä nettiradio italialainen Pig Radio on. Kanava soittaa musaa laidasta laitaan, teemana lähinnä indie ja elektro. Väliin voi tulla kuitenkin ylläreitä kuten kantria tai muuta mukavaa. Kanavalta löytää myös paljon hyviä miksauksia. Ollaan kuunneltu kanavaa liikkeessä ja kotona. Radion nettisivut ovat miellyttävän selkeät, ja niillä pyörii koko ajan biisilistat soitettavasta musiikista. Sivuilta näkee myös aiemmin soitetut biisit ja sen hetken suosituimmat. Pig Radion kautta löytää aina uusia hyviä bändejä. Kanavalle ei tule myöskään häiritsevää puhetta tai mainoksia. Ainoastaan kanavatunnukset silloin tällöin.

Jos teillä on jotain omia vinkkejä hyvistä nettiradioista niin laittakaa tulemaan.

Kannattaa tsekata myös Pig Magazine ja Pig Gallery.

ROCKAHOLIC

TIGI:n odotetut Rockaholic-tuotteet on ovat lopulta saapuneet. Tuotteiden myynti alkoi juuri, joten niitä pitäisi olla saatavilla kampaamoista ihan lähipäivinä. Ja Suomi on TIGI:n mallimaana etulyöntiasemassa: uudet Rockaholic:it tulevat nyt myyntiin vain Suomeen ja Norjaan, muualle Eurooppaan vasta myöhemmin. Tuotteista on odotettavissa melkoisia hittejä. Ja toi rokkiteemahan puree täällä varmasti.

Kyseessä on siis TIGI:n uusi tuoteperhe, jossa on rock-henkisiä tuotteita rock-henkisille tyypeille. Ja kaikille wannabe:ille. Sarja aloittaa alkuun neljällä tuotteella, mutta kohta on lisäksi luvassa myös shampoo, hoitoaine, vaha ja spray-geeli. Tuotteissa on paljon mullistavia ominaisuuksia, sekä runsaasti uusia hoitavia ainesosia. Mutta nyt esittely Suomeen saapuvista tuotteista...
Rock Out Shine Blaster on uusi kevyt kiiltoseerumi. Tuote ei ole kuitenkaan pelkkä meikki hiuksille, vaan se tekee kiillon lisäksi paljon muutakin.
Kevyt seerumi ei tee hentojakaan hiuksia raskaaksi ja sopii siksi kaikille hiustyypeille. Seerumi on helppo käyttää kosteisiin tai kuiviin hiuksiin. Paras tuote on hiuksen pituuksissa ja latvoissa. Seerumi lisää nimensä mukaisesti kiiltoa hiuksiin, mutta samalla se vahvistaa ja kosteuttaa vaurioituneita hiuksia. Hoitavina aineina esimerkiksi jojoba- ja avokadoöljyt.
Tuotteessa on myös kosteussuoja, minkä ansiosta hiukset pysyvät paremmin sileinä ja kiiltävinä myös kostealla säällä ( tai hikisissä oloissa ). Kosteussuojan ansioista seerumi on myös luonnonkiharoiden ja pörröisten hiusten paras kaveri.
Shine Blaster tekee hiuksista terveemmän näköiset sulkemalla haaroittuneita latvoja. Tuote onkin tosi hyvä varsinkin pitkille hiuksille. Pitkähiuksisia kiinnostaa varmaan myös tämä ominaisuus: Shine Blaster nopeuttaa hiusten kuivumista! Tuote sulkee hiuksen pintaa, minkä ansiosta hiukset oikeasti kuivuvat nopeammin. Eli arvokasta aamuaikaa säästyy. Rock on!
Kannattaa huomata myös seerumin reilu pakkauskoko 100ml. Yleensä vastaavat tuotteet on pakattu 50ml pulloihin. Shine Blaster toimii myös muiden tuotteiden joukkoon sekoitettuna. Antaa lisäkiiltoa ja keventää hiukan tukea.

Fun Times Flexible Hairspray on ihan uudenlainen jäntevä hiuslakka. Tätä ei voi verrata mihinkään aiempaan lakkaan. Fun Times antaa keskivahvan joustavan tuen, ja se on helppo harjata hiuksista pois. Hiukset pysyvät halutussa mallissa, mutta ovat silti liikkuvat ja jäntevät.
Lakka on koostumukseltaan hiukan kosteahko, mikä esimerkiksi silittää pörröjä ja auttaa viimeistelyssä. Fun Times onkin hyvä sekä muotoiluun että kiinnittämiseen.
Kiinnityksen lisäksi Fun Times myös kiillottaa, vahvistaa hiuksen pintaa ja estää niiden kuivumista.
Lakassa on myös poikkeuksellisia suojaominaisuuksia. Se suojaa auringon lisäksi lämmöltä. Lakkaa voikin käyttää lisälämpösuojana rautojen ja muiden vempainten alle. Tosi hyvä esimerkiksi kihartamiseen.
Fun Times on työskentelylakka jota olen itse odottanut. Se ei tee klimppisen lakattua tukkaa, vaan hiukset säilyy liikkuvina ja luontevan näköisinä. Jos haluaa oikein tiukan tuen, sitä voi suihkia useampia kerroksia. Tosi hyvä varsinkin aukikampauksiin ja hiusten viimeistelyyn.

Born To Rock Leave-In Detangler on kevyt jätettävä hoitoaine. Se kosteuttaa ja pehmentää hiuksia. Suihke on mainio selvittelyapu kaikille hiustyypeille. Aukoo tiukatkin takut hellästi. Se sisältää myös nesteytettyä soijaproteiinia ja keratiini aminohappoja jotka hoitavat hiuksia.
Tuotetta voi käyttää kuiviin ja kosteisiin hiuksiin. Kuiviin hiuksiin käytettynä suihke on hyvä apu uudelleenmuotoiluun pesukertojen välissä. Itse olen käyttänyt tuotetta varsinkin kosteissa hiuksissa leikkausnesteenä. Se tasoittaa hiuksen rakennetta ja helpottaa käsittelyä.
Myös tässä tuotteessa on kevyt lämpösuoja joka suojelee hiuksia vaurioitumiselta.
Sopii hennommille tai lyhyemmille hiuksille jopa ainoaksi hoitoaineeksi, pidemmille tai huonokuntoiselle suihke toimii lisähoitona.

Suurin hitti uusista tuotteista tulee olemaan Dirty Secret Dry Shampoo. Kyseessä on siis ponnekaasullinen kuivashampoo. Tuotteen nimi saattaa kuitenkin hämätä, kyseessä on paljon muutakin kuin likaisten hiusten pelastaja.
Mutta joo, auttaa myös siihen rasvaiseen tukkaan. Eli jos hiukset ovat hiukan likaiset, suihke vie pois rasvaisuutta ja tuoksuja, sekä tekee hiuksista tuuheammat ja puhtaamman näköiset. Ei tietenkään korvaa oikeaa pesua kokonaan, mutta on hyvä hätäapu. Käyttö on simppeliä: ravista purkkia kunnolla, tuote suihkutetaan tyviin, annetaan vaikuttaa hetki ja sen jälkeen hiukset vain harjataan läpi. Kuivashampoon avulla voit vähentää pesukertoja mikä säästää hiusta, väriä ja vaivaa. Kovin kätsää.
Muut ominaisuudet ovat sitten vielä mullistavampia, Dirty Secret tekee hennoistakin hiuksista todella paksut ja runsaat! Itse olen käyttänyt suihketta kaiken tyyppisiin hiuksiin muotoilu- ja viimeistelytuotteena. Se tekee hiuksiin pehmeän ja runsaan rakenteen. Sprayaan suihkeen kuiviin hiuksiin tähtäillen varsinkin tyveen. Tämän jälkeen pöyhin hiukset kunnolla ja viimeistelen lookin. Kuivashampoon päälle voi vielä lisätä halutessa kiiltosuihketta, vahaa tai vaikka lakkaa.
Olen testaillut muitakin kuivashampoita, sillä ne ovat paras apu varsinkin kuvaus- ja näytöstyöskentelyssä. TIGI:n on tietysti paras. Se ei tee hiuksia niin sameiksi kuin monet muut. Se on hiukan mattainen, mutta ei täysin puuterinen. Tämän vuoksi sitä voi käyttää tummiinkin hiuksiin ilman että se näkyisi niin pölyisenä. Koska se on pakattu ponnekaasupakkaukseen, käyttö on siistiä ja helppoa. Tuote ei mene kuitenkaan henkeen, niinkuin eräs toinen ponnekaasullinen kuivashampoo jota testailin. Sain siitä köhän koko päiväksi. Ei hyvä. Suihke kuitenkin pölisee jonkin verran, joten ainakin mustia vaatteita kannattaa hiukan suojata.
Dirty Secret on hentojen suomalaisten hiusten paras kaveri. Se tekee runsaat rakenteen ja kohottaa lötkönkin hiuksen. Suihke on hyvä myös liukkaisiin hiuksiin sillä se tekee niiden rakenteen helpommin käsiteltäväksi. Itse olen käyttänyt paljon myös kampausten alle ja kuvauksissa. Mullistavin tuote aikoihin!