sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Antti Asplund SS09

Olin mukana tekemässsä Antti Asplundille uusia promokuvia. Kuvasimme SS09 kokoelmaa. Mallistosta on jo olemassa lookbook-kuvat, joten nyt otettiin kuvia vain markkinointia varten. Ja hyvän markkinoinnin ideanahan on herättää huomiota.
Keikka oli aika unelmaduuni, sillä kuviin haluttiin mahdollisimman vahvat tyylit. Stailaukseen oli valjastettu monista muoti- ja clubiprojekteista tutut Vesa Kemppainen ja Pietari Kaakkomäki, jotka toteuttivat toiveen 100 prosenttisesti. Stailauksen avainsanana oli "keep adding things", mikä näkyi melkein surrealistisena runsautena. Linja oli aika uudenlainen verrattuna Antin aiempaan paljon pelkistetympään tyyliin.
Inspiraatioita tyyleihin löytyi niin monista suunnista, että niitä on melkein mahdoton eritellä. Vahvoja vaikuttajia olivat kuitenkin John Gallianon omat, sekä Diorille tekemät näytökset. Asusteiden määrä oli loputon, ja niissä menivät luontevasti sekaisin urbaanit ja etniset vaikutteet. Ja joukossa tietysti kasoittain Antin ikonisia ristejä kaikissa väreissä.
Kuauksessa käytetyt vaatteet olivat Antti Asplund SS09 Frivolous Women -kokoelmasta. Frivolous voisi varmaan kääntyä kevytmieliseksi tai -kenkäiseksi. Kokoelmassa on mukana nyt myös värejä. Antille tunnusomaisten mustan ja valkoisen lisäksi vaatteissa on paljon kirkasta keltaista ja sinistä. Inspis väreihin löytyi siitä jokaiselle tutusta Visa-kortista. Vaatteet ovat linjoiltaan melko selkeitä, mutta niissä on erittäin harkitut leikkaukset. Tällä hetkellä Antin vaatteita voi ostaa Roban liikkeestä, mutta myös hänen nettisivuilleen on avautumassa kohta kauppa.

Meikkien ja hiusten kanssa meillä oli melkoista ilottelua. Keep adding things -mottoa sovellettiin myös niihin ja perusteellisesti. Kasasin tavaraa ja lisäkkeitä mallien hiuksiin niin paljon kuin heillä vain niskat kestivät.
Kaikki meikit toteutti Piia Hiltunen, joka loihti malleille toinen toistaan mielikuvituksellisempia maskeja. Tilaisuus oli myös meikkaajalle mieletön, sillä vastaavia pääsee tekemään aika harvoin. Meikkeihin löytyi ideoita varsinkin Diorin näytöksistä.
Valtaosa toteutettiin rasvaväreillä, jotta niistä saatiin tarpeeksi vahvoja. Varsinaisen meikin lisäksi kasvoille kasattiin glitteriä, strasseja, sulkia, ja muuta tavaraa. Erittäin näyttävää.

Hiukset olivat pääosin erittäin massiivisia. Toiveena oli saada niihin mahdollisimman paljon kokoa ja näköä, sekä yllättäviä elementtejä. Haalin kassikaupalla kaikkea romua. Lajitelmaan kuului erilaisia lisäkkeitä, halpoja vappuperuukkeja, hiusmaaleja, kontaktimuovia ja purkkikaupalla pinnejä. Näiden lisäksi oli sitten vielä ne varsinaiset hiuskoristeet, jotka löytyivät pääosin stylistien loputtomista varastoista. Käytimme koruja, tekohampurilaisia ja jopa pienoislaivaa. Laivakampauksen vääntäminen oli suurin haaste, sillä laiva itsessään oli aika raskas ja korkea. Melkoisella virityksellä sain sen kuitenkin kiinni ja hökötys kesti vielä koko kuvauksen.
Lakkaa kului tietysti reippaasti, mutta suurin apu oli TIGI:n uusi Dirty Secret kuivashampoo. Sillä sain hiuksiin rakenteen josta pystyi muokkaamaan mitä vain. Myös vanha kunnon kreppirauta oli kovassa käytössä.
Kuvauspaikaksi oli valittu vanha ullakko. Tausta loi vahvan kotrastin räikeille tyyleille, ja korosti värejä entisestään. Kuvat otti Paavo Lehtonen. Päivä oli varsinkin kuvaajalle pitkä, sillä malleja oli useita, ja monilla vielä pari asua. Kuvia otettiin myös useammissa eri seteissä.
Kuvat näyttivät jo käsittelemättöminä ihan mielettömiltä! Vaikeinta tulee olemaan varmaan valinta, sillä materiaalia oli niin paljon.
Kiitos vielä upealle tiimille ja varsinkin kaikille malleille!

1 kommentti:

Elsa kirjoitti...

Tukkalaitteista tulee todella paljon mieleen tamperelaisen Illusion Costumesin promokuvat...en tiedä onko se hyvä, mutta hienosti tehty hiuspehko poijjaalla!