maanantai 30. heinäkuuta 2012

Instagram Lontoo

Vietin Lontoossa viikon. Oli ihanaa olla kaupungissa kerrankin ihan lomalla. Yleensä olen aina työn puolesta eikä vapaata jää paljoakaan. Lomaillessakin aika kului hetkessä. Kolusin tietysti alennusmyyntien jämät, tapasin ystäviä ja istuskelin kaupungin eri kahviloissa ja ravintoloissa ihmisiä katsellen. Kuvia matkalta kertyi reilusti, karsin tähän vain muutaman. Loput löytyvät Instagramista.

  1. Lontoossa kohteisiini kuuluvat erilaiset second hand-, antiikki- ja vintage-kaupat. Maison Trois Garcons on yksi kiinnostavimpia. Kannattaa tsekata myös samojen omistajien Loungelover-baari, sekä Les Trois Garcons -ravintola. Sisustukset ovat aivan uskomattomia.
  2. Damien Hirstin näyttely Tate Modernissa jäi suunnitelmista huolimatta väliin. Aika vain hävisi. Tunnelmaan pääsimme kuitenkin uudessa in-ravintolassa Tramshedissa. Ravintolasalia hallitsee valtava Damien Hirstin  teos "Cock and Bull". Ruoka oli hyvä, mutta en suosittelisi paikkaa kasvissyöjille.
  3. Lontoossa on aina haaste löytää hyvä hotelli. Tällä kertaa asuimme Shoreditch Housessa, joka sijaitsee täydellisesti Shoreditchin ytimessä. Hotellihuoneet ovat todella viihtyisät, ne on sisustettu raikkaasti Hamptons-henkeen. Hotellin asukkaana pääsee myös käyttämään kaikkia Shoditch House -yksityisclubin palveluita.
  4. Matkustan yleensä lenkkarit laukussa. Juoksemalla näkee kaupungin aivan eri tavoin. En nyt juokse ihan kuinka vain pitkin katuja, vaan tähtään puistoihin ja muihin sopiviin kohteisiin. Aamuinen Hyde Park on aina yhtä vaikuttava. Ja olin vielä onnekas sään kanssa.
  5. Shoreditch Housen kattoterassi tarjoaa komeat näköalat yli Itä-Lontoon. Altaalla voi syödä aamupalan, tai vain paahtaa itseään auringossa.
  6. Shoppailu kuuluu tietysti Lontoon matkoihin. Heinäkuussa alennusmyynnit alkoivat olla jo lopuillaan. Toisaalta kaikki mitä oli jäljellä, oli alennettu reippaasti. Heikko euro tosin on nostanut hintoja melkoisesti.
  7. Iltapäivätee kuuluu Lontoon matkaan. Yksi parhaista on Sketchissä. Koko paikka on näkemisen arvoinen. Eikä kannata mennä nälkäisenä.
  8. Sää oli pääosin sateista. Englannissa on ollut huonoin kesä vuosikausiin. Kuva Itä-Lontoon massiivisista rakennustyömaista.
  9. Ja lisää ruokakuvia. Itä on täynnä ihania ravintoloita, bistroja ja muita paikkoja mukavaan istuskeluun. Albion on aina hyvä valinta, oli kyseessä päivä tai ilta. Rento bistro tarjoaa herkullista kotiruokaa. Ohessa myös pieni myymälä.
Mitkä ovat omia Lontoon suosikkejanne?

4 kommenttia:

M kirjoitti...

Tervetuloa takaisin ja kiitos Lontoo-raportista! Mukana oli hyviä vinkkejä!

mv kirjoitti...

Kiitos! Kiva tulla takaisin, varsinkin kun ilmat ovat noin hyvät. Myös Helsinki on mahtava paikka kesällä.

BagMiss kirjoitti...

Mun suurin suosikki on Church Streetin vintagekaupat. Siellä on vintage-keräilijälle vaikka mitä! :D Huoh.

mv kirjoitti...

Kiitos vinkistä! En ole muistaakseni ainakaan siellä kierrellyt.
Vaikka käyn Lontoossa usein, aika on yleensä niin kortilla että tulee pyörittyä niissä samoissa mestoissa. Nyt kerkisi viikossa hiukan laajentamaan ympyröitä.