tiistai 13. marraskuuta 2012

Balenciaga by Nicolas Ghesquière Tribute
Kuten jo aiemmin päivittelin, tämä on ollut kummallinen vuosi muotimaailmassa. Viimeaikaisista muutoksista eniten kuitenkin yllätti ja vähän järkytti Nicolas Ghesquièren lähtö Balenciagalta. Olen ollut merkin ja varsinkin suunnittelijan fani jo vuosia. Mainion Private Blend -blogin inspiroimana päätin käydä läpi arkistojani ja kaivella vanhoja Balenciaga-kuvia. Tässä jotain viime vuosilta..

Balenciaga on lyömätön asusteissa. Rakastan niiden designia, mutta kaikki ovat myös super-laadukkaita ja kestävät vuodesta toiseen.

Monet suosikkivöistäni ovat Balenciagan. Ylärivin harmaa vyö on klassikko jota valmistetaan kaudesta toiseen uusissa väreissä. Vieressä lemppari farkkuvyöni. Reunimmaisessa kuvassa merkin solmio, myös musta versio sen alapuolella Balenciagaa.

Balenciagan naisten kengät herättävät aina huomiota, mutta kyllä myös miehille löytyy kaikkea kivaa. Mustat lakeerikengät ovat kaudesta toiseen tyylikkäät. Kiiltavät sandaalit ovat kauniit, mutta hiukan ikävät jalassa. Toimivat paremmin sukkien kanssa.

Mudan väriset aurinkolasit ovat kestosuosikki. Balenciagan lasit ovat vain usein harmillisen pieniä, eivätkä sovi massiiviseen päähäni. Vieressä Trend Opticista löytyneet ysärihenkiset rillit. Luotto-optikollani on muutenkin hyvät Balenciaga valikoimat!
Mustat avaruuslasit SS07 catwalk-kokoelmasta ovat yksi aarteista. Lasit varattiin monessa paikassa loppuun jo ennen kuin ne tulivat myyntiin. Onnistuin kuitenkin löytämään ne Nykistä ja vielä kahdessa eri värissä. Futuristinen kokoelma on mielestäni yksi Ghesquièren parhaita. Siinä oli myös legendaariset robotti-leggingsit.
Balenciaga on tunnettu erityisesti laukuistaan. Tosin välillä tuntuu jo että merkki ryöstöviljelee joitakin mallejaan. Ne ovat kuitenkin hyviä sijoituksia jotka kestävät monia it-laukkuja paremmin.  Jos harkitsee naisena Balneciagan hankintaa, kannattaa tarkistaa myös miesten osasto. Miehille löytyy paljon hyviä malleja ja hinnat ovat usein hiukan edullisemmat.

Yksi suosikeistani on harvinainen keltainen reppu SS08 catwalk-kokoelmasta. Vaikka sillä on jo muutama vuosi ikää, laukku on aina ajankohtainen. Ja menee moneen lookkiin. 

Massiivinen weekender-laukku on ainakin tarpeeksi iso. Se lähentelee kooltaan lätkäkassia, joten siihen saa pakattua pidemmänkin reissun kamat. Viimeisimpiä laukkuhankintoja on mustapunainen shopper jonka löysin Las Vegasin liikkeestä. Ja kovimmassa käytössä taitaa olla iPad kotelo, joka suojaa tehokkaasti kaikelta hösellykseltä.

Ja lopuksi jotain vaateosastoa.Valtaosa kuitenkin ihan käyttökamaa eikä mitään kovin hullua. Juhlapukeutumiseni perusta ovat Balenciagan kauluspaidat jotka istuvat hyvin eivätkä rypisty. Muutamalla klassikolla pääsee pitkälle. Kuvassa vilahtava sininen parka taitaa myös kuulua siihen klassikko-osastoon. Parasta takissa on se että se on tehty pinnoitetusta silkistä, joten se ei paina, eikä vie yhtään tilaa. Kulkee melkeinpä taskussa.

Mustat nahkahousut pelastavat aina joka asun. Materiaali on stretch-käsiteltyä lammasta, joka on päällä mitä mukavin. Punaiset housut niiden vieressä näyttävät nahalta, mutta niissä on vain jonkinlainen lateksipinnoite. Kaikki materiaalikokeilut ovat tyypillistä Balenciagaa. Farkkuliivin ostin aluksi mustana, mutta se oli niin hyvä että hommasin myöhemmin saman valkoisena.

Väliin rivi erilaisia paitoja ja neuleita. Punainen puuvillaneule menee kesät-talvet, sen kiskon päälle aina kun haluan pukea jotain rentoa.

Ylivoimainen suosikkini on kuitenkin Jodhpur-housut FW07 catwalk-kokoelmasta. Myös tämä on kokoelma joka on jäänyt vuosien varrelta mieleen. Housuissa on uskomattoman hienot leikkaukset ja paljon pieniä yksityiskohtia.
Alarivin kaikki asut ja asusteet ovat  punaista hattua ja paitaa lukuun ottamatta ovat Balenciagaa. Samat housut seikkailevat joka kuvassa. Lempparit!

4 kommenttia:

M kirjoitti...

Kiva postaus ja hauskasti koottu muistelu Balenciagan ympärille!
Ja voi, että mitä aarteita sulla on!

mv kirjoitti...

Kiitos M! Sulta sain inspiraation vanhojen postausten kaiveluun.. Ja samalla pengoin tietysti kaapit läpi.

BagMiss kirjoitti...

Voi apua, mitä aarteita!! Mieletön on sun asustekokoelma, tuo iPad-kotelo kelpais todella mullekin!! :)

mv kirjoitti...

Kiitos BagMiss! Kotelo on ollut tosi toimiva, mulla on vähän huono tapa rikkoa kaikki joten suojaus on terpeen..