maanantai 17. kesäkuuta 2013

Saint Laurent

 


Hedi Slimanen pesti Entisen Yves Saint Laurentin, nykyisen Saint Laurentin pääsuunnittelijaksi herättää yhä ristiriitaisia tunteita. Rakastin Slimanen aikaista Dior Hommea, sekä entistä YSL:ää. Tästä uudesta ristisiitoksesta en ole ihan varma. Ja koko nimisotkun olisi voinut jättää tekemättä.

Olen seuraillut kokoelmia mielenkiinnolla, sekä käynyt kartoittamassa valikoimat Saint Laurentin liikkeessä. Jotenkin en ole kuitenkaan jaksanut innostua. Varsinkin kun uudistuksen varjossa myös hintoja hilattiin reippaasti ylöspäin. Jotain kuitenkin tarttui matkaan. Kullattu niittisormus tuntui heti omalta, ja onkin ollut sormessa hankinnasta lähtien. Katsotaan mitä jatkossa tapahtuu. Aion kyllä käydä ainakin tarkistamassa alet. Leopardikuosinen paita voisi olla hyvä sijoitus...

4 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Joo, nuo Slimanen SL:n jutut eivät ihan iske ja nuo asusteet ovat kyllä aika hinnakkaita. Laukut ovat kyllä hauskan ajattomia ja tuo sormus on hyvä pala!

mv kirjoitti...

Joo, tää sormus on hyvä mutta kaikki muu jätti aika kylmäksi. Della Margasta löytyi yksi kivan harmaa weekender.

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Hieno sormus!

Minusta taas tuntuu, että vaikka HS/SL kokoelmat kieltämättä ennakkoon näyttävät kamalilta, aika samalta kuin 80 - luvun pikkukaupunkipojan (=minun ja kaverieni) vaatteet silloin joskus, on seuraavana vuonna kaikilla suunnittelijoilla samanlaista. Vrt. esim. prätkätakit kaikilla kokoelmissa nyt ja ensi vuonna varmaan nuo nyt kauhelata näyttävät punaiset cowboy-huivit, napapaidat (!) jne.

Missäs liikkeissä noita kokoelmia ja aleja voi käydä katsastamassa? Berliinissä?

mv kirjoitti...

Kiitos!

Olen itsekin 80 -luvun pikkukaupunkipoika. Eli tutulta näyttää, heh. Cowboy-huiveilta ei varmaan voida välttyä. Siitä pitää huolen ainakin Vuittonin SS14 kokoelma joka varmasti vahvistaa trendiä. Törmäsin lomalla jo lyhyempiin paitoihinkin, mutta se vaatii aika treeniä. Ja tyyliä.

Itse käyn yleensä Lontoossa työnkin puolesta. Ohjelmaan kuuluu usein museokierroksen sijaan kauppakierrokset. Ihmeteltävää piisaa. Saint Laurent oli nyt aika massiivisesti esillä myös tavarataloissa, esimerkiksi Selfridgesillä. Eli he ainakin uskovat myyntiin.