torstai 21. helmikuuta 2008

TIGI Academy


Huh, TIGI Academy-kurssit loppuivat just, ja nyt fiilis aika koomainen, mutta onnellinen. Meillä oli viisi päivää vieraina Marco Iafrante ja Maria Kovacs Lontoosta. Molemmat ovat vanhoja TONI&GUY:laisia ja nykyään TIGI Art Teamin ydinporukkaa. Marco on käynyt pari kertaa aiemminkin Suomessa, mutta Maria oli ensikertalainen. Maria varsinkin teki säväyksen rautaisella ammattitaidollaan ja vielä rautaisemmalla huumorillaan. Musta tuli nyt Maria fani. Marian duunit ja tapa opettaa olivat loistavat, mutta hän oli myös yksi uskomattomimmista koomikoista joita olen koskaan tavannut. Meillä oli oikeastaan viiden päivän stand-up show kun neiti Kovacs laukoi napakkaan tyylinsä. Maria ei ollut kuitenkaan mikään tyhjä naurattelija. Hän vain sanoi että yleisö pysyy paremmin hereillä kun heittäytyy tarpeeksi roisiksi. Marian tekniikka toimi, sillä yleisö seurasi tikkana ja antoi vielä loistavat palautteet. Duunit olivat selkeitä ja mielenkiintoisia, erityisen paljon oli lyhyitä hiuksia ja vahvoja otsahiuksia. Hiuksia ei rikottu enää niin voimakkaasti, vaan linjat jätettiin vahvmmiksi. Leikkaukset seurailivat vielä viime syksyistä Instinctive-kokoelmaa, mutta mukana oli jo paljon uutta.
Maaliskuun alussa TIGI järjestää Lontoossa jätti näytökset, ja samalla julkaistaan uusi välikokoelma. Uusi kokoelma on taas Fashion Forecast nimellä ja se sisältää kuusi väriä ja leikkausta. Duunit ovat voimakkaita, ja varsinkin väreistä löytyy vahvuutta. Suunta Tigilläkin on selkeästi tiukempaan linjaan. Instinctive-kokoelma oli kaupallisempi ja tarkoitettu ennenkaikkea kuluttajille, uusi välikokoelma on suunnattu ennemmän ammattilaisten inspiroimiseen. Marco näytti pari kuvaa kokoelmasta ja se vaikutti tosi mielenkiintoiselta. Itse pidin varsinkin kirkkaasta punakuparista yhdellä malleista. Nyt jo pari kertaa vuodessa ilmestyvillä kokoelmilla TIGI valmistelee jo sitä suurta mullistusta... TIGI Colour-väriä!
Muita mielenkiintoisia projekteja TIGI:llä oli mahdolliset yhteistyökuviot eri suunnittelijoiden kanssa. He ovat tehneet jo yhteistyötä Vivienne Westwoodin kanssa, ja nyt sitä mahdollisesti syvennetään. Westwood on suunnitellut TIGI:lle uniikkipukuja näytöksiä varten. TIGI puolestaan on kammannut Westwoodin näytöksiä.
Mitäs muita juoruja... TIGI:n uudet B For Men -miesten tuotteet ovat tulossa kohta myös meille Suomeen. Luvassa uusi shampoo, hoitoaine ja viimeistely voide jotka on suunnattu vain miehille. Pakkaukset ovat tyylikkään simppelit: mattamustat tuubit hopeisilla logoilla. Tuoksu on miehekäs, muttei mikään partavesi, vaan enemmänkin sporttisen raikas. Myös parista muusta tuotteesta hiiskuttiin, mutta niistä en vielä uskalla kertoa.
Mutta joo, viikko oli kyllä tosi hauska. Ja nyt on taas vähän fiksumpi olo, noita on niin mielenkiintoista seurata. Maria ja Marco olivat myös aidon innoissaan Suomesta. Mallit ovat täällä hyviä ja helppoja, hommat toimii, ja nähtiin luntakin. Lupasivat tulla uudestaan. Seuraava kerta varmaan sitten ensi syksynä.

Ei kommentteja: