keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

TIGI Photo Awards Finland 2008

Nina Björkmanin toteuttama viime vuoden voittajatyö. Kuva: Jonas Lunqvist
Kilpailuaika päättyi lopulta kesäkuun lopussa. Saimme kuvia hulppeat 132 kappaletta! Määrä on käsittämättömän paljon. Valtaosa kuvista tuli taas viime tipassa. Vielä muutamaa päivää ennen kilpailun loppumista olimme hiukan huolissamme, kunnes kuvia sitten alkoi tulvia joka suunnasta. Reilusti yli puolet kuvista tuli kahden viimeisen päivän aikana.
Kuvien taso oli noussut viime vuodesta huomattavasti. Näki selvästi että osallistujat olivat nähneet enemmän vaivaa ja miettineet kokonaisuuksiaan tarkemmin. Tyylien kirjo oli valtava. Aika paljon oli luotettu rokimpaan meininkiin, mutta mukana oli myös herkempiä kokonaisuuksia. Kuvissa näkyi myös ammattimalleja, oli käytetty meikkaajia, stylistejä ja muita apujoukkoja. Tämä on mielestäni vain positiivista, koska se tuo lisää ammattimaisuutta kuvien tekoon. Toki mukana oli myös monitaitureita jotka olivat tehneet itse kaiken.
Kuvien arvostelu tulee olemaan valtava urakka koska niitä on niin paljon. Tuomaristo valitsee kuvista kymmenen finalistia elokuun lopussa. Tuomaristo on valittu erilaisista hius- ja kauneusalan asiantuntijoista. Tuomareina toimivat SKT-GROUP:ilta toimitusjohtaja Jani Åhman sekä allekirjoittanut, Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman, Trendin kauneustoimittaja Milla Häkkinen, Iltalehden tyylitoimittaja Katja Alinen, sekä viime vuoden voittaja Nina Björkman kampaamo Impulsista Helsingistä.
Lopullinen voittaja valitaan sitten vasta Photo Awards -gaalassa Hesassa 20.9. Kisa tulee olemaan tiukka.
SKT:n sivuille aukeaa kohta myös yleisöäänestys. Yleisöäänestykseen voivat osallistua kaikki ja vielä voittaa itsekin palkinnon. Ja siellä tietysti näkee kaikki kuvat. Äänestys aukeaa lähipäivinä...

Ei kommentteja: