maanantai 5. lokakuuta 2009

TIGI Photo Awards 09 Show

Recycled Couture -mallit lavalla
Mä jatkan nyt tätä Photo Awards postausten sarjaa. Ja näitähän on sitten vielä luvassa lisää. Illan ohjelman huipennuksia oli TIGI European Creative tiimin tekemä näytös. Näytös kesti 45 minuuttia, mutta valmistelut alkoivat jo oikeastaan viikkoja sitten. Lontoon tiimi vastasi hiuksista, ja heiltä tulivat myös ohjaaja, koreografi ja stylisti. Suomen vastuulle jäi sitten tekniset järjestelyt, mallit ja meikit.
Recycled Couture -mallit lavalla
Näytös koostui kolmesta eri osuudesta. Ensimmäinen sisääntulo oli teemalla Rockaholic. Siinä oli kuusi tyttöä ja kaksi kundia. Inspis tuli tietysti TIGI:n Rockaholic-tuotteista. Tämä osuus oli melkeinpä suosikkejani, sillä se oli todella energinen, vauhdikas ja hyvin toteutettu. Kiitos kaikille malleille jotka hoisivat hankalat koreografiansa täydellisesti. Koreografiaa kyllä sitten treenattiinkin. Pelkkiä kävelyitä harjoiteltiin yli viisi tuntia. Englannista saapunut koreografi oli tosi tiukka, mutta hyvä.
Nick esittelee Rockaholic Noran hiuksia
Osana Rockaholic-osuutta oli Nick teki lavalla myös yhden leikkauksen. Tai voisi sanoa paremminkin viimeistelyn. Näytös haluttiin kuitenkin pitää nopeatempoisena, joten tähän oli varattu vain muutama minuutti. Homma toimi, sillä tämä oli kyllä paras Suomessa näkemäni näytös.
Nick viimeistelee leikkauksensa lavalla
Rockaholic-malleja
Muut näytöksen osuudet olivat TIGI Catwalk-tuotteiden ispiroima Saro, ja loppuhuipennuksena ollut Recycled Couture.
Recycled Couture meni osuuksista eniten fantasian puolelle. Malleilla oli uniikit TIGI:ä varten kierrätysmateriaaleista valmistetut iltapuvut. Puvut olivat käsittämättömän hienoja. Yleensä kun purkeista ruvetaan vääntämään mekkoja, tulee helposti askartelu-paskartelu fiilis, mutta nämä olivat upeita. Ja hiukset seurasivat tietysti pukujen teemoja. Pukuja oli tehty muun muassa Cokis-tölkeistä, sanomalehdistä, pyykkikasseista ja pesuainelaatikoista. Kampaukset tehtiin pitkälle peruukeista ja lisäkkeistä.
Ninni ihmettelee Cokic-mallia. Edessä pyykkisäkeistä tehty puku
Stylisti Jiv D viimeistelee Recycled Couture mallia
Kaikista näytöksen tyyleistä vastasi taas TIGI:n oma Jiv D. Jiv on luottostylisti, joka telee kaikki TIGI:n kuvat, kampanjat, näytökset ja muut. Tavaraa oli valtavasti että kaikki 21 mallia saatiin puettua. Pelkkiä kenkiä oli yksi jättimäinen laukku. Ja Recycled Couture puvut olivat niin massiivisia että ne tarvitsivat jokainen oman laatikon.
Cokis-malli. Hiukset olvat peruukki joka oli leikattu muotoon ja liimattu lakalla kypäräksi. Lakkaa kuluikin sitten pullokaupalla. Tiimin suosikkilakkana näytökseen oli Hard Head.
Saro-mallien ympäröimänä
Saro sisääntulossa malleille tuli myös kampaukset. Kyseessä oli Catwalk-henkinen osuus, jossa kaikilla malleilla oli suunnittelija Saron asut. Puvut olivat upeita, mutta todella pieniä. Jopa hoikkaakin hoikemmat ammattimallit joutuivat pinnistämään mahtuakseen asuihin. Myös kengän aiheuttivat hiukan haasteita.
Hiuksissa tärkeintä oli rakenne. Niitä krepattiin, kiharrettiin ja tupeerattiin sopivan pohjan aikaansaamiseksi. Ja tämän jälkeen niistä rakennettiin uskomattomia muotoja. Ja taas kului sitä lakkaa rutkasti.
Saro on suunnitelija joka on aiemmin työskennellyt Vivienne Westwoodille, mutta nyt perustanut oman muotihuoneen.
Nick esittelee Rockaholic-malleja lehdistölle

2 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Ei juma, joku on sitten osannut valkata itselleen hienon ammatin! Mä niin tahtoisin tuon sanomalehtipuvun :( Mistä sen voi tilata? ;)

Liza kirjoitti...

Mä en millään pääse yli tuon farkkumekon ja sanomalehtimekon hienoudesta. Ihan äly mageita ♥