perjantai 29. lokakuuta 2010

marimekko spring/summer 2011Eilen esiteltiin lehdistölle ja kutsuvieraille marimekon kevät/kesä 2011 kokoelmaa. Paikaksi oli valittu yksi Sörnäisten kukkatukuista, johon oli rakennettu sadunomainen maailma kulisseiksi näytökselle. Koko halli oli täynnä kukkia, ja catwalk risteili kukkamättäiden keskellä. Elämys oli kokonaisvaltainen, sillä ensimmäisenä kun astui sisään huomasi huumaavan tuoksun. Seuraavana iski silmille ihana värikirjo. Se oli suorastaan terapeuttista pimenevän syksyn keskellä.

Näytöksessä esiteltiin parhaita paloja Mika Piiraisen ja Noora Niinikosken suunnittelemasta tulevan kevään kokoelmasta. Kaikki vaatteet joita nähtiin, tulevat myös tuotantoon. Asuissa nähtiin vahvoja printttejä ja selkeitä linjoja. Tyypillistä marimekkoa siis. Kokoelma oli kiinnostava ja siinä oli paljon hyviä kappaleita. Uskon että suunnittelijat onnistuivat haasteessaan ja olivat luoneet kokoelman josta löytyy kaikkea eri tyylisillekin marimekkofaneille. Itse pidin alun pienistä kukkaprinteistä jotka olivat uudenlaista marimekko. Myös loppunäytöksen vahvat keltavioletit yhdistelmät jäivät mieleen. Mallit tykkäsivät maksimekoista ja läpikuultavista tunikoista.

Näytöksen näet videona marimekon nettisivuilta.
Olimme tekemässä hiukset Konstin Veskun kanssa. Koska tausta ja kuosit olivat niin vahvoja, mallit haluttiin pitää neutraaleina. Inspiraatio hiuksiin ja meikkiin tuli 60-luvulta, mutta modernina versiona.
Olimme tilanneet kaikille malleille polkkaperuukit jotka leikattiin uusiksi ja viimeisteltiin rennon pehmeiksi. Operaatio oli yllättävänkin työläs, sillä peruukkeja sai vahtia koko ajan että ne eivät menneet liian pörröisiksi tai pois paikoiltaan. Alle teimme ihan perinteisen sormikiharan että saimme mallien pitkät hiukset piiloon ja pois tieltä. Kiharat peitettiin peruukkisukalla jonka jälkeen päälle aseteltiin itse peruukki. Viimeistelyssä käytettiin vain kevyesti TIGI:n Bed Head Hard Head lakkaa. Kiiltoa emme halunneet missään nimessä lisätä.

Muodonmuutos oli melkoinen, sillä malleilta myös vaalennettiin kulmat. Backstage oli jossain vaiheessa melko psykedeelinen kun se parveili saman näköisiä polkkatukkaisia tyttöjä. Malleja ei enää erottanut toisistaan.

Näytöksen stailasi Anna Komonen. Meikeistä vastasi tuttuun tapaan Anu Levy, Janne Suono sekä Karo Kangas assareineen.

Kaikki alun hienot kuvat Leena Aro/marimekko, loput omia otoksia.
Veskun kanssa kukkapuskassa
Takki Dior Homme, paita Opening Ceremony, housut Dr Denim, kengät Raf Simons x Dr. Martens, pipo Lanvin

2 kommenttia:

stellagee kirjoitti...

mahtavasti onnistuivat nuo peruukit! tykkään!

Tintti Alanko kirjoitti...

Ihan muuta asiaa... En pääse kirjoittamaan enää uutta blogikirjoitusta!!! Blogini aloitussivulle yläreunaan ei tule enää linkkiä "luo uusi teksti" ja vaikka kirjautuisin sisään kohdasta "kirjaudu sisään" avautuva blogger sivu on täysin erinäköinen kuin ennen.hallintapaneelista ei ole enää kohtaa "kirjoita uusi teksti". Järjestelmä herjaa ettei minulla ole blogia vaiks näkyy profiilitiedot ja seuraamani blogit (paneelissa) Onko sulla ollut tämmöistä ongelmaa? Apua mitä teen väärin?!!