keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

TIGI Photo Awards Finland 2011

TIGI Photo Awards Finland 2011 on virallisesti startannut. Suomen suurin ja kaunein hiuskuvakilpailu alkoi viime viikonloppuna. Kisassa metsästetään viidettä kertaa vuoden parasta hiuskuvaa. Voittajalle luvassa jälleen mainetta, kunniaa, ulkomaanmatka ja Pinnin kansi. Eli aika mahtavaa!

Pääsarjan lisäksi toista kertaa myös opiskelijasarja, sekä tämä vuoden uutena sarjana kampaukset. Lisätietoja ja ilmoittautumiset tästä. Kilpailuaikaa on kesäkuuhun asti, joten ei vielä mitään hätää.
Tulen taas antamaan kilpailuun liittyviä vinkkejä ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin täällä blogissani. Eli jos haluatte kysyä jotain kilpailuun liityvää, kommentoikaa vapaasti. Kannattaa myös tsekata tunniste TIGI Photo Awards, sen takaa löytyvät kaikki edellisinä vuosina aiheesta tekemäni postaukset, sekä aiemmat finalistit ja voittajat.

Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat tänä vuonna ammattipuolella Pinni ja kuluttajalehdistä Trendi. Voittajat julistetaan syksyllä suuressa TIGI Photo Awards gaalassa.

9 kommenttia:

jereoliver kirjoitti...

missä miesten sarja ?? vuoden oon ideoinut työtäni ja nyt joudunkin tekemään sen cutrin young talentiin kun täällä vain naiset noteerataan :--(

no ei muuta kun female mallia metsästämään

Pampuliina kirjoitti...

Tarkoitus olisi osallistua kisaan, täytyypi kysellä sinulta heti kun keskityn paremmin koko juttuun :)

Anonyymi kirjoitti...

Saako kisassa käyttää jatkoja yms vai onko tarkkaan rajoitettu että mallin pitää olla juuri se mikä se on? Kuin autenttinen väri pitää olla kuvassa, eli siis tarvitseeko mallilla olla juuri se väri mitä kuvassa näkyy vai onko se muokattavissa photoshopilla? En halua sortua sääntörikkomuksiin, mutta aattelin voittavani kisan, joten siksipä kysyn :)

jereoliver kirjoitti...

tottakai voit tehdä photoshopilla värin.

Anonyymi kirjoitti...

Saako naisten sarjan hiuksissa näkyä kiharaa tai lettejä? Vai luokitellaanko se kampauksiin kuuluvaks?

mv kirjoitti...

-Pahoittelut Jere miestensarjan poistumisesta. Lisäsimme tänä vuonna kilpailijoiden toiveesta naistensarjan, mutta emme kuitenkaan halunneet vielä kasvattaa kisaa vielä liian suureksi. Siksi miestensarja jäi tänä vuonna pois. Ei välttämättä kuitenkaan lopullisesti. Jatkossa mahdollisesti vuorottelemme kampaus- ja miestensarjaa tai otamme mukaan jopa molemmat.

-Kisassa etsitään laadukasta hiuskuvaa ja kyllä Photoshopin käyttö siihen nykyään melkeinpä kuuluu. Oltiinpa phtoshoppaamisesta mitä mieltä tahansa, sen käyttö on niin vakiintunutta että käsittelemätön kuva näyttää helposti nuhruiselta. Pitäisin photoshoppaamisen kuitenkin tyylikkäänä ja melko luonollisen näköisenä. Joka vuosi monen kuvan jatkohaaveet ovat kaatuneet huonoon tai liian näkyvään photoshoppaamiseen. Perusmokia on esimerkiksi liian kumimaisen näköiset kasvot. Värejä saa korjata tai parannella, mutta tekisin sen hienovaraisesti.

-Viimeistelyn ja kampauksen välinen raja on välillä häilyvä. Kiharan laskisin vielä viimeistelyksi, ja letti menee jo kampauksen puolelle. Jos on paljon ideoita, kannattaa osallistua molempiin sarjoihin!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!!

Sellainen kysymys, että pitääkö siis kuva olla otettu studiossa? Eikö se saa olla otettu missään muualla sisätiloissa, vaikka jonkun kodissa?

mv kirjoitti...

Säännöissä sanotaan että kuvan tulee olla otettu studiossa tai selkeää taustaa vasten. Eli voit ottaa kuvat vaikka kotona, jos homma pysyy kuitenkin selkeänä.

Tämä tarkennus sääntöihin tuli ensimmäisen kisan jälkeen. Silloin taustaa ei oltu määritelty millään tavalla ja arvostelua hankaloitti entisestään se että osa kuvista oli otettu ulkona, osa sisällä ja toisissa oli tosi levottomat taustat.

Säännön tarkoitus on vain hiukan selkeyttää kuvia. Kannattaa myös muistaa että kisassa haetaan kantta, johon tarkoitukseen studiokuva usein toimii paremmin.

A innovation kirjoitti...

cool imagedesign promo,salute....goodluck be the best for all

au revoir
regard's