tiistai 22. toukokuuta 2012

NÄYTÖS 12


Olemme TIGI Catwalkin kanssa jälleen mukana Aalto-yliopiston vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden muotinäytöksessä. Tapahtumasta on muodostunut jokakeväinen perinne, ja se on noussut myös yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisista muotitapahtumista.
Tänä vuonna näytös on kuitenkin mielenkiintoisempi kuin koskaan. Näytöksiä on nimittäin kaksi. Ensimmäisessä esitellään tuttuun tapaan valmistuvien taiteen maisterien sekä kandidaattien opinnäyte-mallistoja. Toisessa näytöksessä, joka on heti ensimmäisen perään, pääsevät esille jo nimeä keränneiden Aalto-yliopiston alumnien Ensaemblen, Saara Lepokorven, Sasu Kaupin ja R&H:n syys-talvi 2012 mallistot.

Myös Ylen Teemalla on muotiviikko. Viime päivinä on voinut seurata monia erilaisia kiinnostavia muotiaiheisia ohjelmia ja dokumentteja. Huipennuksena on perjantaina klo 20.00. suorana lähetettävä Näytös 2012. Suunnittelijoiden valmistautumista näytökseen voi seurata jo aiemmin teemalla nähtävistä dokumenteista. Hyvä Yle!


Näytös 12 ja Helsinki Design Capital 2012 houkuttavat paikalle myös huomattavan joukon kansainvälistä lehdistöä ja muodin vaikuttajia. Näytökseen on tulossa ennakkotietojen mukaan ainakin Vogue Italia, Vogue Brazil, Love, Elle Italia, Elle France, AnOther Magazine, Dazed Digital, A Magazine, Acne Paper, Mixté, Glamour US ja Numéro Japan.
Suomalaisten muodin asiantuntijoiden lisäksi näytökseen on kutsuttu Robin Schulié (Maria Luisa Paris), Christoffer Lundman (Acne), Lulu Kennedy (Fashion East), Maarten Van Der Horst, Alban Adam (Thierry Mugler), Lotta Volkova (Grey, Vogue Hommes Japan, Untitled), valokuvaajat Gosha Rubchinskiy ja Kira Bunse sekä A Shaded View on Fashion –blogin Diane Pernet.

Näytöshiusten toteuttamisen lisäksi TIGI palkitsee jälleen jonkun näytöksen kokoelman TIGI Design Talent -tunnustuksella. Palkinto on tänä vuonna 500 euron arvoinen stipendi. Postauksia ja kuviani aiempien vuosien näytöksistä ja TIGI Design Talent -voittajista löydät kun lähdet selaamaan tästä.


Näytös 12 perjantaina 25.5. klo 18.30 alkaen. Lippuja saatavilla ennakkoon hintaan 10/5 e, Diesel Storesta (Mannerheimintie 2) ja ovelta ennen näytöstä. Varaudu kuitenkin että paikkoja on rajoitetusti.
Paikkana Kattilahalli, Suvilahti, Sörnäisten Rantatie 22.


Kaikki kuvat omia otoksiani viime vuoden näytöksen backstagelta.

Ei kommentteja: