tiistai 17. kesäkuuta 2008

SPARKS

Ja kuuma keikkakesä nollakasi jatkuu. Tällä kertaa oli vuorossa legendaarinen Sparks Tavastialla. Sparks on jo vuonna 1968 veljesten Ron & Russel Mael perustama bändi, joka on uransa aikana kerinnyt tehtailla musiikkia laidasta laitaan. Koitettiin kovasti keksiä musalle jotain genreä, mutta siihen sotkeutuu sujuvasti kaikkea glam-rockista, vaudevillen kautta poppiin. Myös yleisö oli aikamoinen sekoitus porukkaa, paikalla oli jopa faneja jotka olivat olleet myös Sparksin edellisellä keikalla Hesassa 34 vuotta sitten. Bändi on kuitenkin vielä täydessä vedossa ja heiltä ilmestyi juuri uusi levy "Exotic Creatures Of The Deep". Ja tämä oli heidän levynsä nro. 21.
Uusikin musa kuulosti ihan hyvältä, siinä oli vaikutteita heidän aiemmilta kausiltaan ja välillä jopa hiukan Goldfrapp henkistä soundia. Eniten odotimme kuitenkin ikisuosikkini Giorgio Moroderin kanssa yhteistyössä syntynyttä hittiä "Number One Song in Heaven". Biisi on heidän -79 ilmestyneeltä levyltään "No. 1 In Heaven" joka vaikuttaa vieläkin vahvasti elektropoppiin. Ja oli mieletön.
Suurimman säväyksen kuitenkin veljesten esiintyminen. Ron on kuitenkin 60 ja Russel 59. Mäkin haluaisin olla tuollainen kuusikymppisenä. Keikka kesti melkein kaksi tuntia ja herrat jaksoi heilua, pomppia, stepata ja äänikin nousi vielä falsettiin. Vaikuttavaa.

Ei kommentteja: