sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Levyjä!

Kävin taas haalimassa uusia levyjä kauden kohotukseksi. Asioin Stupidossa, kuten yleensä aina. Mulla oli jo ostoslista mukana, ja löysinkin melkein ne mitä etsin. Grace Jonesin uusi Hurricane ja Soft Cell:in remix-levy Heat olivat päässeet loppumaan. Löysin kuitenkin paljon muuta... Seuraavana pientä kuvausta löydöistä. En ole kuitenkaan ostoksiani vielä kerinnyt kunnolla kuuntelemaan läpi, joten arviot aika köykäisiä..
Suomalaisen Luomon uusimman Convivial oli ilmestynyt. Luomo on Suomessa todella huonosti tunnettu, kun taas maailmalla sitä arvostetaan laajasti. Luomo ei pidä itsestään kovaa meteliä, vaan vetää kaikessa hiljaisuudessa linjaansa Berliinistä käsin. Musiikki on melko minimalistista konemusaa, jossa kuitenkin mukana vierailevia vokalisteja. Suosikkini Luomon levyistä on kuitenkin yhä Present Lover vuodelta 2003. Luomo toimii tyylikkäänä, neutraalina taustamusana, ja olenkin pyörittänyt sitä usein erilaisissa lanseerauksissa ja muissa tilaisuuksissa.
http://www.myspace.com/luomomusic
Minimalistista linjaa jatkoi norjalaisen Skatebårdin uusi levy Midnight Magic, sekä heidän aiempi levynsä Cosmos, joka oli puuttunut kokoelmistani. Skatebårdilla on tyylissään italo-vaikutteita mukana, joka tekee siitä jotenkin niin kovin hienoa. Myös melankolisuus ja kasari kuvaavat settiä. Uusi Midnight Magic tuntui kuitenkin alkuun jo liiankin simppeliltä.
http://www.myspace.com/skatebaard
Ex-tempore ostoksia oli brittiläisen Metronomyn Nights Out -levy. Kyseessä on bändin toinen pitkäsoitto, joka kuitenkin vasta nosti heidät pinnalle. Musa seikkailee pop-rock-indie-välimaastossa.
http://www.myspace.com/metronomy
Todellinen yllätysostos itsellekin oli Angus and Julia Stonen A Book Like This. Musa kuulostaa melkein folkilta, mikä ei ole sitä mun perussuosikkia, mutta levyä kehuttiin niin kovin, että päätin testata. Musiikissa on kieltämättä jotain, ajattelin säästellä levyä rauhallisiin aamuihin.
http://www.myspace.com/angusandjuliastone
Kaksi suosikkiani ovat yhdistäneet voimansa: Digitalism-bändi ja Kitsuné-levy-yhtiö. Tuloksena on Kitsuné Tabloid -kokoelma jonka Digitalism on kasannut ja miksannut. Kokoelmalla on mukana 25 biisiä, joista valtaosa oli jo tuttuja, mutta mukana oli myös joitakin mitä en ollut kuullut, sekä uusia miksauksia. Kannattaa ostaa. Hyvää lähtö- ja aloittelumusaa.
http://www.myspace.com/digitalism

Ei kommentteja: