lauantai 28. marraskuuta 2009

SMÖR

Kuva: Turun Sanomat
Vaikka Turkua aina periaatteesta mollataan, täytyy kyllä sanoa että se on tosi kiva kaupunki. Myös talvella. Kaupungissa on lukuisia kiinnostavia palveluita, kahviloita ja ravintoloita joita ihmiset myös aktiivisesti käyttävät. Uusi tuttavuus oli hiljattain avautunut ravintola Smör.

Ravintola sijaitsee Läntisellä Rantakadulla Aurajoen rannalla. Melko minimalistisesti sisustettu paikka tarjoilee trendikkäästi skandinaavishenkistä ruokaa. Valmistuksessa on pyritty käyttämään mahdollisimman pitkälle lähituotettuja ja kotimaisia raaka-aineita. Menusta tulikin mieleen Helsingin suosikkini Ateljé Finne.

Ruokailimme tiistai-iltana joka oli tietysti hiukan rauhallisempi. Emme kuitenkaan joutuneet istumaan ravintolassa yksin. Söimme illallisen pitkän kaavan mukaan ja kaikki ruokajlajit olivat mainioita. Annokset olivat yllättävän suuria ja kolme ruokalajia nälkäisellekin jo hiukan liikaa.
Jos pitäisi väkisin keksiä jotain kritiikkiä, ainoa tulisi makuuni liian kirkkaasta valaistuksesta. Hyvä Turku!

2 kommenttia:

Kristina kirjoitti...

Tuo tila näyttää tosi paljon Blancon tiloilta, onkohan se vaihtanut nimeään? Blanco on Turun ja ehkä koko Suomen ehdottomasti trendikkäin ja ihanin ravintola/kahvila jota varten pelkästään kannattaa jo tehdä reissu länsirannikolle :)

mv kirjoitti...

Tila on kieltämättä kuvassa aika saman henkinen kuin Blanco. Paikka on kuitenkin tunnelmaltaan enemmän fine dining. Silti rento.
Blanco on kanssa kestosuosikkeja. Uusi kiva tuttavuus oli myös baari Kuka, jossa oli keskellä viikkoa riehakas bingoilta.