keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Lontoon vinkkejä

Olen nyt käynyt aika taajaan Lontoossa, mutta se ei tarkoita että olisin ennättänyt paljoa seikkailla. Aikataulut ovat olleet niin tiukkoja, että duunien päätyttyä on ennättänyt korkeintaan pariin kauppaan ja sitten johonkin tuttuun varmaan paikkaan syömään. Myös aikaiset herätykset on pitäneet huolen siitä että illat on pitänyt jättää aika kevyiksi.

Nyt viime reissulla löytyi kuitenkin pitkästä aikaa useampia itselleni uusia mestoja mitä voin suositella.

Kiinnostavin tuttavuus oli gallerioistaan tunnettu Vyner Street Itä-Lontoossa. Joka kuun ensimmäinen torstai kaikki galleriat pitävät yhtä aikaa avajaiset ja ovensa auki myöhään. Tarjolla on laidasta laitaan taidetta, tarjoilua, ja todella hyvä meininki. Porukka levittäytyy ympäriinsä kadulle, ja kesällä tapahtuma kuulemma lähentelee jo festareita.
Melkein vieressä oli myös ravintola Bistrotheque jossa kävimme syömässä. Paikka oli rento, hiukan loft-henkinen. Ruoka ja tunnelmat olivat niin hyvät että aion ottaa ravintolan jatkossakin kohteeksi. Alakerrasta löytyy baari ja kabaree, ruokapuoli on ylhäällä. Kannattaa varata pöytä etukäteen.

Vaikka olen pyörinyt Kings Roadilla, jostain syystä en ole koskaan eksynyt Bluebirdiin. Kyseessä on hauska kompleksi, johon kuuluu aivan loistava kauppa, laaja ravintola ja vaikka mitä kivaa. Hengailimme aluksi terassilla, minkä jälkeen siirryimme liikkeen puolelle. Valikoima oli erinomainen sekä miehille että naisille. Lisänä paljon kosmetiikkaa, lehtiä, levyjä ja kaikkea kiinnostavaa sälää.

Myös Covent Gardenista löytyi vahingossa uusi kohde. Päädyimme drinkeille Covent Garden Hotelliin, joka olikin täysosuma. Baarimestarit loihtivat pieteetillä toinen toistaan parempia cocktaileja. Istuimme baaritiskillä ja seurasimme touhua, ja testailimme tietysti eri vaihtoehtoja. Paikassa on kuulemma myös erinomainen iltapäivätee. Juttelin tiskillä jenkkipariskunnan kanssa joka kehui sitä vuolaasti. Heille oli suositeltu paikkaa Ritzistä. Tosin kun palasimme hotelliin myöhemmin lounaalle, se oli pienoinen pettymys. Jatkossa aion keskittyä paikassa drinkkeihin.

1 kommentti:

jereoliver kirjoitti...

hei jes mukavaa, kiitos näistä! täytyy muistaa kun matka koittaa! ja hienot käyntikortit, hyvä meininki