keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

RINNE NIINIKOSKI
Nanso on hienosti skarpannut linjaansa ja haalinut nuoria suomalaisia suunnittelijoita talliinsa. Nyt oli vuorossa Rinne Niinikoski. Rinne Niinikoski on tunnettu ennakkoluulottomista ja kokeellisista vaatteistaan. Erilaiset printit, kirjailut ja koristelut ovat olleet heidän kokoelmiensa ytiminä. Heidän kokoelmissaan on aina vahvat omannäköiset teemat. Hieman hiljaisemman kauden jälkeen heidän kädenjälkensä näkyy Nansolle suunnitellussa mini-kokoelmassa. Muutamista vaatteista koostuvassa kokoelmassa leikitellään veistoksellisilla leikkauksilla ja villeillä kukkakuoseilla. Ja ne kukathan on taas kesän pakollisia juttuja. Kun itse näin kokoelman vaatteita livenä, innostuin varsinkin väreistä, sillä ne olivat vielä kirkkaammat kuin kuvissa.
Vanhana Nokialaisena nostan hattua Nansolle, sillä he tekevät kaiken alusta loppuun itse ja vielä Suomessa. Lankojen värjäys, kankaiden kudonta ja ompelu tehdään yhä siellä Nokialla.
Nuorten suunnittelijoiden käyttö on maailmalla yleinen trendi, jota tehdään paljon varsinkin Englannissa. Monet firmat joilla ei ole välttämättä se vahvin brändi, palkkaavat katu-uskottavia suunnittelijoita talliinsa. Monet näistä kokoelmista ovat olleet suuria menestyksiä ja nostaneet firmojen imagoa, mutta saaneet samalla myös design-vaatteet useampien ulottuville. Toimintaa ei ole kyllä aina hoidettu yhtä hienosti kuin Nansolla, vaan valtaosa vaatteista teetetään pennillä jossain halpamaissa. Kylie Minoguen luottosuunnittelija Mathew Williamson on suunnitellut useita kokoelmia Englannin-Anttila Debenhamsille. Trendikkäämmältä Topshopilta löytyy aina kiinnostavia pienkokoelmia. Esimerkkeinä Jonathan Saundersin, Siv Stoldalin tai vaikka Kokon To Zain tekemät. Näissä Topshop-versioissa on kyllä yleensä laatu ollut aika surkea.
http://www.rinneniinikoski.com/
http://www.nanso.com/

Ei kommentteja: