keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Tallinna vol.2

Takki: Hugo, laukku&sormus Vivienne Westwood, pipo Dolce&Gabbana, housut: Dior Homme, paita: Sonia Rykiel, huivi Tiger of Sweden, lasit: Dior
Olemme perinteisesti tehneet Loiston kanssa aina pikkujoulujen kunniaksi ulkomaanmatkan. Reissut ovat olleet kovasti hauskoja. Viime vuonna seikkailimme onnistuneesti Turussa, joten tänä vuonna päätimme olla vielä rohkeampia ja suunnata Tallinnaan.
Koska syksy on ollut kaikille kiireinen, päätimme satsata valmisteluihin jotta kaikki olisi täydellistä. Olimme kuulleet huhuja erilaisista uusista ravintoloista, hotelleista ja kylpylöistä joita kaupunkiin on auennut. Huolellinen selvittely kannatti, sillä löysimme toinen toistaan vaikuttavampia paikkoja. Nyt Tallinna yllätti monipuolisuudellaan ja erityisesti laadulla.
Päätimme aloittaa reissun tyylillä. Olimme tilanneet etukäteen, ja osalle porukasta yllätyksenä limusiinikuljetuksen satamasta. Tunnelma kohosi välittömästi kun pääsimme laivan putkesta ulos, ja edessä odotti pitkä valkoinen Lexus-limo. Autossa oli skumppa valmiiksi avattuna, ja kuski heitti meidät suoraan hotellille. Koska huoneet eivät olleet vielä valmiita, saimme limolla vielä kaupunkiajelun ja matkan drinkeille. Auto löytyi paikallisesta limusiinipalvelusta. Jos on isommalla porukalla liikenteessä, niin kannattaa hoitaa limusiini reissun kohokohdaksi.
Päivän cocktailit ja kevyet lounaat nautimme taas vanhassa tutussa Vertigossa. Vertigo on aina tyylikäs ja helppo ravintola/baari loistavalla paikalla keskustassa. Odotan jo kesää ja heidän terassikautensa alkamista...
Kun lopulta pääsimme hotelliimme Telegraafiin, kaikki odotus palkittiin. Olimme jo aiemmin intoilleet hotellista näkemiemme kuvien perusteella, mutta se oli vielä parempi kuin uskalsimme toivoa. Hotelli on yksi parhaista joissa olen yöpynyt. Kuuden hengen seurueemme mahtui parilla lisävuoteella Siemens-sviittiin, joka koostui kolmesta huoneesta, parista kylppäristä ja parvekkeesta. Sisustus huoneessa oli moderni, mutta runsas ja tunnelmallinen. Huone tuntui heti toiselta kodilta, eikä sieltä tehnyt mieli poistua laisinkaan. Sen verran kuitenkin maltoimme, että kävimme tutustumassa hotellin kylpyläosastoon. Kylpylä sijaitsee hotellin pohjakerroksessa lasiholvien alla. Siihen kuului pari saunaa ja pieni uima- sekä poreallas. Osastolla olisi ollut mahdollista saada myös erilaisia hoitoja, mutta emme jaksaneet keskittyä tällä kertaa niihin.
Illallisen olimme varanneet ravintola Ö:stä. Paikka on valittu yhdeksi Tallinnan parhaista ravintoloista, ja sille on huhuttu jopa Michelin-tähteä. Paikka olikin hieno ja tyylikäs, mutta yllättävän hiljainen. Koko kaupunki tuntui melko rauhalliselta, vaikka joka puolella pitäisi olla vilkkain sesonki. Kaikkialla missä kävimme oli aina vain muutamia ihmisiä meidän lisäksemme. Ruoka oli Ö:ssä hyvää mutta ei täydellistä. Hinnat olivat kuitenkin todella kohtuullisia ruoan tasoon nähden. Ruoan jälkeen oli vielä sen verran puhtia että jaksoimme kierrellä muutamassa baarissa, mutta näistäkin oli pyyhitty puolet ihmisistä pois.
Seuraava aamu alkoi taas ihanasti heräämällä kauniissa huoneessamme.Kävin sunnuntainakin kylpemassä allasosastolla, mikä herätteli mukavasti ruokahalun. Olimme bonganneet edellisenä iltana kiinnostavan näköisen ravintolan, jonka halusimme vielä testata ennen laivan lähtöä. Paikka on nimeltään Museum. Se on sisustettu tyylikkään retrosti (tsekatkaa kuvat linkistä). Täälläkin oli teemana cross kitchen, eli tarjolla oli kaikkea sushista burgereihin. Ruoka oli loistavaa, ahmin uinnin ja edellisen illan jäljiltä nälkäisenä pari alkuruokaa ja vielä burgerin. Kaikki olivat täydellisiä. Harmi ettei jäänyt aikaa jälkiruoalle. Täälläkin oli virolaiseen tapaan toivottoman hidas palvelu.
Paluumatka laivalla kasvattaa luonnetta. Onneksi olimme ottaneet yhden hytin kamoillemme ja turvapaikaksi.
Kun laiva saapui suomeen, oli taksijono kymmeniä metrejä. Ei jäänyt paljon muita vaihtoehtoja kuin nilkuttaa kotiin tuulessa kaikkien laukkujen kanssa. Taika oli rauennut.


Ja limossa on vaan aina niin mukavaa...
Huoneiden tarkistelua hotellissa. Kyllä, patjat olivat hyvät.
Huoneisto oli kuin toinen koti. Kun on kivassa hotellissa, ei tee edes mieli lähteä muualle.
Telegraaf ulkoa. Se sijaitsee ihan vanhan kaupungin ytimessä. Alla muutamia kuvia sisältä.
Ravintola Ö:n sali. Ei nyt kuitenkaan ihan näin tyhjää ollut.
Museum ja alkupalana täydellinen tartar.
Katso myös edellinen Tallinnan reissu täältä.

1 kommentti:

kaisa kirjoitti...

Herranen aika, kuinka mä oli tyystin unohtanut sun blogin!? Ei voi antaa anteeks. Löytyi kun googlasin Tallinnasta asiaa! Loistavaa, tässä mulle siis lukemista, GO mikkoooo!!