tiistai 19. toukokuuta 2009

Hair Up!

Ja keväinen kampauskimara on päättynyt. Olin pitkästä aikaa mukana vetämässä kampauskursseja. Toisena kouluttajana oli kampaustaituri Kristel, ja meikeistä vastasi Piia Hiltunen. Teimme pienen kiertueen ja kävimme Helsingin lisäksi Kokkolassa ja Tampereella.
Kurssin ideana oli antaa helppoja ja nopeita ideoita kampaustyöskentelyyn. Monilla kampaajilla on erilaisia pelkoja ja ennakkoluuloja liittyen kampausten tekemiseen. Aina ei tarvitse kuitenkaan tuhertaa tuntikaupalla saadakseen jotain kiinnostavaa aikaiseksi. Ja yhtä lailla kampauksia pelkäävät monet asiakkaat. Yleensä se suurin pelko on että näyttää "liian laitetulta". Ylilakatut vanhojenpäivätötteröt on traumatisoinut monet niin pahasti, että kampauksia ei sen jälkeen uskalleta ottaa ollenkaan.
Teimme kampauksia laidasta laitaan. Tärkeimpinä trendeinä olivat yksinkertaiset klassiset kampaukset, erilaiset pehmeät rakenteet, letitykset, toispuoleisuus, Hollywood ja niin edelleen...
Tärkeintä oli kuitenkin kampauksen pukevuus ja oikealla kohdalla olevat muodot. Meillä oli onneksi joka kaupungissa tosi hyvät mallit, jotka inspiroivat jo itsessään. Kiitos kaikille heille!
Muuten inspiksiä kaivettiin eri näytöksistä, lehdistä, tv:stä ja joka puolelta. Suosikkeina lehdistä Italian Vogue, Numero ja Grazia. Tv:stä Mad Men-sarja ja salasuosikkina City ja Hills.
Ja tuotepuolen inspiraatio tuli TIGI:n Rockaholic-sarjasta. En tiedä kuinka pärjättiin ennen sitä kuivashampoota...
Kivaa on että kampaukset ovat taas kasvattaneet suosiotaan. Meillä käy nykyään Loistossa tosi paljon asiakkaita vain ottamassa kampauksia. Kampaus voi olla mitä vain, kunhan se näyttää erilaiselta kuin arkilookki ja virittää juhlaan. Synttärisankarit, häävieraat, viikonlopun bilehileet ja erilaisten kekkereiden vieraat asustavat ilmeensä kampauksilla.
Itse tykkään kyllä omatekoisistakin kyhäelmistä joita näkyy koko ajan enemmän. Ja niistä jotka tekevät kampauksia itselleen useammin, on tullut jo aika mestareita. Myös valtavirraksi muuttunut burleski-ilmiö näkyy lisääntyneinä kampauksina.

Kaikki kuvat ovat Erica Söderlundin Hesasta ottamia. Ericalla on ihana LOMO-kamera, jolla tulee vanhan Polaroidin näköisiä kuvia. Oma kuvailu jäi taas vähiin, mikä nyt jälkikäteen harmittaa. Lisää aiheesta myös Nelliinan Vaatehuone -blogista.

3 kommenttia:

Mii kirjoitti...

Kampausmalliksi olisikin(taas) joskus mukava päästä, näkisi että mitä minun hiuksista voi saada aikaan kun itse en ole kovinkaan taitava siinä hommassa. Kiitos tuosta Tigi kuivashampoo-vinkistä. Taidan huomenna poiketa naapurin parturiliikkeessä ostamassa sillä siellä niitä ainakin löytyy ja ikkunalla vielä sen verran monta kappaletta että en usko heti loppuvan.

mv kirjoitti...

Kannattaa hamstrata kuivashampoot talteen jos löytyy.. Me just myllättiin tänään meidän toimistoa läpi ja koitettiin kerätä kaikki mallikappaleet talteen tulevaa Taikin näytöstä varten. Mutta lisää on tulossa.
Ja malleja tarvitaan aina! Kesäksi taas kaikki kurssit hiljenee, mutta syksyllä alkaa uudestaan täysi pyöritys. Ilmoittelen täällä aina kun on joku mallihaku tulossa..

Maija (se Nelliinan kaveri) kirjoitti...

Kiitos itsellesi ja tietysti muille mukana olleille! Oli tosi kiva päästä mukaan :)