tiistai 5. toukokuuta 2009

TIGI Academy SS09

Kuva: TIGI Academy Helsinki
Kurssit ovat kasvattaneet niin paljon suosiotaan, että TIGI Academyjä järjestettiin tänä keväänä kaksi kertaa. Homma menee aina saman kaavan mukaan, kouluttajat TIGI:n taiteellisesta tiimistä saapuvat Suomeen ja vetävät trendikursseja kampaajille. Kurssilaisina on kampaajia TIGI-liikkeistä ympäri Suomen.
Tällä kertaa laajennettiin vähän reviiriä ja veimme kurssin myös kotikonnuilleni Tampereelle. Tampere on sopivasti keskellä eteläistä Suomea ja muutenkin aktiivinen kaupunki, joten se on kurssipaikkana mainio. Etuina siellä on myös kouluttamme Anna Holopainen ja hänen tiiminsä kampaamo Rastassa. Kurssimestana oli Forma-koulu. Ja koska kaikki toimi niin hyvin, palaamme varmasti Tampereella uudelleen. Kurssit menivät loistavasti ja oli kivaa muutenkin. Ohjelmaan kuului illallinen Näsinneulassa ja muuta Tampereen turismia. Näsinneula on oikeasti kiva paikka. Jotenkin siitä korkealla syömisestä tulee joku lapsenomainen riemu. Ja ruoka on todella laadukas. Ainoa miinus kalliista viineistä.
Kouluttajina olivat tällä kertaa Maria Kovacs ja Marco Gambo. Maria on jo saavuttanut Suomessa pienoisen kulttimaineen. Tämä perustuu tiukkaan ammattitaitoon, johon yhdistyy erittäin musta huumori ja sopivasti itseironiaa. Ehkä hommassa auttaa myös unkarilaiset juuret. Koitettiin kyllä keksiä kaikkia Suomi/Unkari -yhtäläisyyksiä, mutta ainoat mitä keksittiin olivat "moi" ja masentava musiikki. Marco oli ekaa kertaa ja ihan sekaisin kaikesta. Mallit oli nättejä ja ruoka hyvää. Ja joka paikasta sai laadukasta oliiviöljyä mikä oli se elämäneliksiiri. Marcokin tullaan näkemään Suomessa varmasti uudelleen. Ja hän teki todella hyvät leikkaukset.
Parin Tampereen päivän jälkeen kurssit jatkuivat Hesassa. Ensiesittelyssä oli myös uusi SKT-koulutusstudio Sirrikujalla. Paikka toimi loistavasti. Tilaa on paljon ja kaikki on ihanan siistiä ja valoisaa. Jatkossa kurssit tullaan jakamaan Sirrikujan ja Hämeentien studioiden kesken.
Leikkaukset joita Maria ja Marco tekivät edustivat jo TIGI:n uutta tulevaa kokoelmaa. Sitä ei ole vielä julkaistu, mutta näin kuvia joita Maria oli salaa napsinut kuvauksista. Näytti hyvältä. Luvassa kaupallista streettiä. Malleihin oli panostettu niin, että heillä oli jo valmiiksi omat hyvät tyylit. Näin kuvista saatiin vielä särmempiä, eikä liian keinotekoisen oloisia.
Kokoelman virallinen julkaisu on vain nyt mysteeri. Se piti esitellä Meksikossa viikon päästä. Mutta tuli sitten tämä pandemia väliin. Ja mulla oli jo uudet uikkarit varattuna reissuun. Byebye Cancun...

Ei kommentteja: