lauantai 19. kesäkuuta 2010

Photo Awards tuomarointia

Tuomarointia. Takki ja huivi Tiger of Sweden, paita vintage, housut H&M, kengät YSL

Perjantaina oli se odotettu ensimmäinen TIGI Photo Awards 2010 -tuomariston tapaaminen. Valitsimme kilpailutöistä kaikkien eri sarjojen finalistit. Naisten sarjaan sen kymmenen, miehiin ja opiskelijoihin viisi. Tuomareista olivat paikalla (sama järjestys kuin kuvassa) Pinnin Rainer Nyman, Cosmopolitanin Heidi Valtonen, tilaisuuden juontaja/tuomari Anne Kukkohovi, sekä SKT GROUPin koulutuspäällikkö Jukka Tikkinen. Viime vuoden voittaja Taija Koivuluoma ei päässyt paikalle, mutta hän antoi äänensä etukäteen. Lopullisen voittajan valintaan tulee osallistumaan lisäksi vieraileva tuomari TIGI:ltä.

Tuomarointi meni hyvin ja arvovaltainen raati oli yllättävänkin yksimielinen valinnoissaan. Aluksi tosin kuvia analysoitiin pitkään yhdessä mahdollisimman monelta kantilta. Naistensarjassa haettiin erityisesti Pinnin kantta. Kaikissa valinnoissa koetettiin miettiä myös "tigimäisyyttä", eli sitä että kuvat olisivat kaupallisia, rentoja ja trendikkäitä. Myös kuvien laatu vaikutti voimakkaasti arvosteluun.

Tuomaristo ja erityisesti uudet tuomarit Anne ja Heidi olivat iloisesti yllättyneitä kuvien korkeasta laadusta. He hyökkäsivät innolla kuvien kimppuun heti kun tapaamisemme alkoi, eivätkä meinanneet ennättää edes juoda kahvejaan. Myös vakituomari Pinnin Rainer kehui tämän vuoden kuvia. Kisaa alusta asti seuranneena hän sanoi tämän vuoden olevan selvästi kovatasoisin. Kisa on käynyt nyt käynyt kasvuvaiheensa läpi, mikä näkyi nyt laadun tasaantumisena. Kuvat oli selkeitä, niissä oli huomioitu kuvan tarkoitus kantena, sekä kuvan tuleva julkaisuajankohta syksy. Myös ylilyönnit olivat melkein kokonaan hävinneet. Ainoa hiukan heikommaksi jäänyt sarja oli miestensarja. Siinä oli tännä vuonna vain 23 osanottajaa ja melko kirjava taso.

Toisin kuin aiemmin kerroin, en tule julkaisemaan finalisteja vielä. Sori. Seuraavan Pinnin ilmestyessä 4.8. aukeaa myös Pinnin lukijoille suunnattu yleisöäänestys. Pinnin nettisivuilla voi äänestää omia suosikkejaan. Pelkäsimme finalistien julistamisen vaikuttavan ihmisten mielipiteisiin.
Ääniä ei ole vielä siis edes laskettu, vaan ne on suljettu kirjekuoreen odottamaan elokuun loppua. Silloin kaikille finalisteille tullan ilmoittamaan henkilökohtaisesti...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Koska yleisöäänestys Cosmon sivuilla alkaa? Muistelin päivämääräksi tämän 23.6 mutta en ainakaan äänestystä löytänyt..