tiistai 8. kesäkuuta 2010

TIGI Photo Awards raporttia...

Kaikki TIGI Photo Awards & Pinni Cover of the Year -kilpailukuvat ovat nyt saapuneet. Kuvia oli niin valtava määrä, että niiden purkamiseen meni koordinaattoriltamme Violalta useampi päivä. Olen itse nähnyt kuvista vasta osan.
Tänä vuonna naisten sarjaan tuli 99 kuvaa, miesten 23 ja uuteen opiskelijoiden 27.

Kuvien taso on taas korkea. Positiivinen yllätys on ollut uusi opiskelijasarja. Se on tasoltaan melkein yhtä kova kuin ammattilaisten. Erinomaista! Opiskelijasarjan kuvat olivat selkeitä, trendikkäitä ja monet myös todella laadukkaasti kuvattu.

Ammattisarjaan osallistui taas moni tuttu kilpailija, mutta myös useat aivan uudet. Kuvista ei erottunut ainakaan vielä mitään tiettyä teemaa. Tyylejä oli aivan laidasta laitaan, mikä tietysti tekee hommasta mielenkiintoisempaa. Kuviin oli selkeästi mietitty konsepteja sekä kansikuvamaisuutta.
Ammattilaisten sarjassa useamman kohdalla tosin harmitti huono kuvan laatu. Vaikka hiukset ja malli olisivat hyvät, osa kuvista on teknisesti sen verran heikkoja että niitä ei voisi ottaa kanneksi. Myös liika/kömpelö photoshoppaus pilasi useita kuvia.

Finalistit tullaan valitsemaan ensi viikon perjantaina 18.6 pidettävässä tuomaripalaverissa. Tuomaristoon kuuluvat Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman, SKT GROUP:in koulutuspäällikkö Jukka Tikkinen, muodin moniosaaja Anne Kukkohovi, Cosmopolitan-lehden kauneustoimittaja Heidi Valtonen ja viime vuoden voittaja Taija Koivuluoma. Itse toimin tänä vuonna tuomariston puheenjohtajana ilman äänioikeutta. Lopullisen voittajan valintaan tulee osallistumaan myös Maria Kovacs TIGI:ltä.

Kaikille finalisteille ilmoitetaan maanantaina 21.6, jolloin julkaisen nimet myös täällä blogissani.
Jänskää!

Ei kommentteja: