maanantai 9. elokuuta 2010

Ibiza10

Lomat on lomailtu ja paluu arkeen koittaa. Olen ollut jo muutaman päivän töissä Loistossa, mutta nyt alkaa startata myös muut projektit.

Kuten yleensäkin, loma meni ihan liian nopeasti. Olin vajaat pari viikkoa Ibizalla, muutaman päivän Barcelonassa ja loput Helsingissä. Olen ollut Ibizalla useasti, mutta tämä vuosi oli jotenkin erityisen hyvä. Heinäkuinen Barcelona tuntui liian tukkoiselta vaikka kaupungista yleensä pidänkin. Kesäinen Helsinki-hengaaminen ilman turhaa ohjelmaa on aina yhtä mahtavaa.

Vuokrasimme Ibizalta asunnon vanhasta kaupungista. Olen aina asunut siellä koska tunnelma on paras ja kulkeminen joka puolelle helppoa. Päivät kuluivat leppoisasti saaren lukuisilla eri rannoilla tai huoneiston viereisellä katto-poolilla.
Ibizalla pitää tietää mitä tekee ja minne menee. Saarelta löytyy paljon kaikkea hienoa, mutta myös hirveitä turisti-ghettoja ja sikailevia brittejä. Suunta on kuitenkin koko ajan ylöspäin. Monet rannat ja baarit olivat siistiytyneet ja muuttuneet entistä tyylikkäämmiksi. Kilpailuvaltteina oli enemmän palvelut kuin halpa viina.
Kuuluisaan yöelämään pätee samat säännöt kuin muuhunkin. Selvitä mitä haluat ja mihin kannattaa mennä. Illat kuluivat syöden ja eri baareissa, mutta kävimme myös hiukan klubeillä. Suosikki oli tänä vuonna Amnesian La Troya. Pachan Swedish House Mafiassa oli hyvä musa, mutta ihan liikaa jengiä. Kauden uutuus olisi ollut Spacen Cafe Olé, mutta sinne emme harmi kyllä ehtineet.
Klubit ovat kuitenkin vain osa saaren elämää. Ne ovat niin massiivisia laitoksia että pari kertaa loman aikana yleensää piisaa ihan hyvin.

Ihmisillä on paljon ennakkoluuloja ja vahvoja milelipiteitä Ibizasta. Yleensä varsinkin tyypeillä jotka eivät ole siellä ikinä käyneet. Itselleni reissu oli jo seitsemäs, mutta ajattelin mennä taas joskus uudestaan. Jotain ainutlaatuista saaressa kuitenkin on.

Ei kommentteja: