maanantai 9. elokuuta 2010

shopping

Takki Moschino, kengät YSL

Ostoparatiisiksi en voi Ibizaa suositella. Saaren pääkaupungissa on jonkun verran kauppoja, mutta valikoimat ovat aika kehnot. Perusketjuilla on ihan pienet myymälät ja loput on sekalaista putiikkia. Toki löytäjä voi aina tehdä. Kausi on kuitenkin niin lyhyt, että kaikki hinnat on hilattu huippuunsa.

Barcelonassa valinnat ovat vähän paremmat. Heinäkuun lopussa alet kuitenkin alkoivat olla jo lopussa eivätkä uudet kamat olleet vielä kunnolla tulleet.

Paras löytö Barcessa oli vintageen ja antiikkiin erikoistunut Heritage. Pieni liike pullisteli vaatteita, koruja ja muita asusteita. Kaupassa olisi voinut viettää tunteja vain röykkiöitä penkoen.
Aluksi vastaanotto oli tosin viileä. Omistaja oli niin rakastunut tavaroihinsa ettei ollut kovin iloinen kun liikkeeseen tuli asiakkaita. Hetken aikaa höpöteltyämme hän kuitenkin rentoutui ja innostui esittelemään kokoelmiaan toden teolla. Hän halusi näyttää meille myös toisen liikkeensä jota mainosti Barcelonan parhaaksi. Tämä olikin kuin museo. Somisteena oli alkuperäisiä Schiaparellin rasioita ja yläkerrasta löytyi vanhoja Vionnetin ja Balenciagan iltapukuja. Liikeessä oli myös antiikkisia parfyymipulloja, Hermèstä ja vaikka mitä aarteita. Mukaan lähti priima Mochinon leoparditakki.

Eläinteema jatkui YSL:n liikkeessä. Heilläkin oli jo ale päättynyt, mutta mukava myyjä sanoi että hänellä olisi minulle jotain ja lähti kaivamaan varastoa. Alesta oli jäänyt vielä yhdet loaferit jotka olivat juuri täydellisen kokoiset. Tämä oli kohtalo, tai ainakin jonkinlainen tuhkimohetki. Nyt mulla on sitten hyvä setti syksyyn.

Muuta mitä voisin suositella ovat erinomaiset La Comercial -konseptiliikkeet. Yksi on erikoistunut miehiin, toinen naisiin ja kolmas sisustukseen. Kaikissa oli loistavat valikoimat. En ole missään nähnyt niin hyvää valikoimaa esimerkiksi erilaisia design-tuoksuja.

Ei kommentteja: