Perjantaina vietettiin HEL YES -ravintolan avajaisia. Kyseessä on alun perin Lontoossa avattu pop-up ravintola, joka avautui nyt myös pariksi viikoksi Helsingin kalasatamaan. Projektin taustalla on joukko suomalaisen designin huippunimiä, kuten Klaus Haapaniemi, Mia Wallenius, Harri Koskinen, Heikki Salonen jne... Ruokapuolesta vastaavat Ateljé Finnen ja Kuurnan ravintoloitsijat Antto Melasniemi ja Heikki Purhonen.
HEL YESin ensimmäinen kattaus oli lauantaina, ja perjantaina vietettiin vasta avajaisia. Ohjelma oli perinteistä: musaa, juomaa ja ruokaa. Kaikkia näitä reippaasti. Kutsuvieraita oli mahtavan sekalainen sakki laidasta laitaan. Paikka itsessään oli sen verran spesiaali, että kaikki olivat hyvillä fiiliksillä jo alkuillasta. Ravintola on kalasataman teollisuusalueella vanhassa tukkuhallissa. Eli keskellä ei mitään. Sisään halliin on rakennettu hieman sadunomainen sisustus jossa on käytetty rutkasti suomidesignia. Fiilis on enemmänkin slaavilaisen tunnelmallinen, eikä sitä iänikuista pelkistettyä skandilinjaa. Tykkäsin todella paljon. Tiimi oli tehnyt hienoa työtä rakentaessaan tämän kaiken. Ja vain paria viikkoa varten.
Olemme menossa reilun viikon päästä HEL YESiin myös syömään. Siitä lisää myöhemmin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti