tiistai 21. kesäkuuta 2011

TIGI Photo Awards tuomarointia

Tänään oli ensimmäinen tuomariston palaveri jossa keskusteltiin ja äänestettiin tulevista TIGI Photo Awards finalisteista. Paikalla olivat tuomaristosta (samassa järjestyksessä kuvassa) Anne Kukkohovi, viime vuoden voittaja Veera Knuutila, Trendin päätoimittaja Annaleena Jalava, tuomariston puheenjohtajana allekirjoittanut, sekä neljäntenä tuomarina Jukka Tikkinen. Viides tuomari Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman ei päässyt paikalle. Hän äänestää erikseen myöhemmin. Valituille finalisteille tullaan ilmoittamaan sijoittumisesta elokuussa.

Tuomarointi oli haastavaa kuten aina. Kuvien kirjo oli valtava. Eri sarjoissa korostuivat erilaiset teemat. Tänä vuonna lanseeratulle kampaussarjalle oli ollut selvästi tilausta, sillä töitä oli paljon. Kampaussarjassa pääsee toteuttamaan rohkeammin luovuuttaan mikä oli selvästi innostanut tekijöitä. Kreppaus oli kampauksissa se juttu. Yli puolessa 51 työstä oli käytetty jollain tavalla kreppiä.

Opiskelijasarjan taso oli kova kuten viime vuonnakin. Siinä kilpailijoita oli 38. Kuvien laadukkuus ja selkeät kokonaisuudet ilahduttivat tuomaristoa.

Naistensarjassa kilpailutöitä oli 68. Töistä erottui selkeät tuomariston suosikit. Töissä oli nähtävillä paljon erilaisia tyylejä, mikä kertoi siitä että niitä oli suunniteltu huolellisesti. Harmi kyllä monissa kuvissa heikko kuvanlaatu tai huolimaton photoshoppaus kaatoi mahdollisuudet finaaliin. Varsinkin photoshopilla oli tehty paljon tuhoja. Kuvien käsittely on nykyään osa kuvaa, mutta sitä pitää käyttää harkiten. Finalistien valinnassa tuomaristo painotti hiusten lisäksi kaupallisuutta, trendikkyyttä ja erottuvaa vahvaa kokonaisuutta.

Kaikki kuvat löytyvät SKT:n nettisivuilta.

Ei kommentteja: