maanantai 27. lokakuuta 2008

Lehtiä!

Kuten reissaamiseen kuuluu, raahasin taas mukanani kilokaupalla lehtiä. Lontoo on oivallinen paikka lehtiostoksille, ja siellä onkin useita vakimestoja jotka pitää kiertää. Ongelmana on tietysti se kuljetus. Käsimatkatavaralle kertyi painoa kymmenisen kiloa, kun laukku oli ahdettu täyteen lukemista. Ja kaikki rakkaat roskalehdet jouduin jättämään hotellliin, sillä en kerta kaikkiaan saanut niitä raahattua. Ostin paljon perusmuotilehtiä kuten French:in ja Numéron, molemmissa aina loistavat kuvat. Myös uusi POP on todella hyvä. Siinä on kasikytluku-teema, joka näkyy tietysti muotikuvissa, mutta myös jutuissa. Lehdessä on kiinnostavat jutut muun muassa legendaarisesta Thierry Muglerista, Claude Montanasta, Grace Jonesista, Pet Shop Boysista... Kerrankin paljon luettavaa. Ja lehdestä oli saatavilla kuusi erilaista kansivaihtoehtoa. Valitsin Boy Geerge -henkisen.
Hyviä lehtikauppoja Lontoossa on useita, mutta yksi parhaista on Rococo News Notting Hillissä. Se näyttää ulospäin peruskioskilta, mutta sisältä löytyy loputon valikoima muotia. Osoite on 12 Elgin Crescent, ihan Portobellon vieressä.
Eniten satsasin miestenmuotiin, sillä sitä ei paljoa Suomesta löydy. Ruotsalaisten lehtien valikoima on jo hyvä, mutta kansainvälisiä miestenmuotilehtiä tänne harvemmin tulee, paitsi tylsät Voguet. Onneksi monet lehdistä pystyy tilaamaan Suomeen. Laitoin mukaan linkkejä lehtien nettisivuille, mutta ne ovat kaikki yllättävän huonoja, Herculeksen sivuilla oli vähän meininkiä, kiitos hyvän musan.
Man About Town on suhteellisen tuore lehti, joka keskittyy enemmän tyyliin ja luksukseen. Ote on silti trendikäs ja kannessa komeilee James Franco. Tässä, kuten monissa uusissa lehdissä on kikkailtu hieman vanhahtavalla taitolla ja fonteilla. Myös karhea paperi tukee tunnelmaa. Lehti ihannoi klassista tyylikkyyttä modernilla otteella. Erittäin ajankohtaista.
10men on miesten versio 10magazine lehdestä. Tämäkin on kahdesti vuodessa ilmestyvä lehti, joka keskittyy selkeämmin muotiin ja suunnittelijoihin. Mukana kuitenkin myös paljon ilmiöitä ja ihmisiä.
http://www.10magazine.com/

Hercules on espanjalainen miestenmuotilehti, joka on noussut yhdeksi suosikeistani. Jutut ovat kuitenkin pääosin englanniksi, joten lehdestä saa muutakin irti. Kuvat ja taitto ovat erityisen hyviä. Myös Hercules on painettu trendikkäästi hieman karhealle paperille, joka tuo särmää koko lehteen. Taitolle ja kuville on annettu tarpeeksi tilaa ja isoimmat jutut ovat moniaukeamaisia kuten uusimman numeron Naomi Campbell tribuutti.
Fantastic Man on melko uusia lehtitulokkaita. Se on kuitenkin saavuttanut jo kulttimaineen uudenlaisella linjallaan sekä uraauurtavalla taitolla. Lehti on pääosin mustavalkoinen ja taitto mukailee vanhaa sanomalehtityyliä. Tyylikkäänä bonuksena lehden mukana tuli pieni kirjanmerkki.
Fantastic Man on kasvattanut tasaisesti suosiotaan, mikä näkyy lehden paksuntumisena ja lisääntyneinä mainoksina. Lehden tyyliä on kopioitu runsaasti, mikä on melkein ironista, sillä aloittaessaan Fantastic Man oli tarkoitettu vastaiskuksi trendilehdille, ja nyt se näyttää niille suuntaa.
http://www.fantasticmanmagazine.com/

Numéro Homme on miesten versio Numéro-lehdestä. Tämäkin on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka keskittyy muotiin ja ilmiöihin. Lehti on ranskaksi, mutta lopussa on englannin kieliset käännökset kaikista teksteistä. Numéro on tunnettu erityisesti upeista muotikuvistaan, eikä miesten versio jää huonommaksi. Numéron kannessa on hieman tylsästi Jude Law, jonka hiusrajaa ei ole photoshopattu yhtä rajusti kuin uuteen Diorin mainokseen. Sisältö on kuitenkin kiinnostavampi kuin kansi.
http://www.numero-magazine.com/

Ei kommentteja: