torstai 26. helmikuuta 2009

TIGI International Artistic Team

Kaikki kuvat malleista Nina Pitkänen, mallit kuvattu kurssilla eri päivinä

TIGI:n International Artistic Team kävi taas kääntämässä Suomessa. Edellisen kerran tiimiläisiä kävi viime syksynä. Tämä on ollut yksi syy mikä piti mut tehokkaasti kiireisenä. TIGI:llä on Lontoossa oma tiimi joka keskittyy vain kouluttamaan kampaajia ympäri maailman, sekä toteuttaa tietysti TIGI:n näytökset, kuvaukset ja kokoelmat. Tiimissä on jäseniä kymmenkunta. Tämän lisäksi TIGI:llä on akatemioita eri puolilla maailmaa, joissa on myös tiimiläisiä kouluttajina. TIGI satsaa erityisen paljon koulutukseen, minkä takia tiimi reissaa paljon ja akatemioita kehitetään koko ajan eteenpäin.

Tällä kertaa saimme vieraiksemme European Education Director Akos Bodin, Academy Creative Director Maria Kovacsin sekä Technical Director Richy Kandasamyn. Akos oli viime syksynä yksi TIGI:läisistä joka oli Suomessa tekemässä TIGI Photo Awards -näytöstä. Akos on yksi tiimin kärkihahmoista Anthony Mascolon ja Nick Irwinin jälkeen. Maria kävi Suomessa ensimmäistä kertaa viime keväänä vetämässä TIGI-kursseja. Marian ammattitaito ja musta huumori purivat, sillä hän on nyt jo parilla käynnillä saanut fanikannan kampaajista ja malleista (ja musta). Richy oli Suomessa ekaa kertaa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun toimme Suomeen värjärin. Homma oli tietysti looginen nyt kun saimme TIGI:n värin. TIGI:n kouluttajat tekevät englantilaisen tavan mukaan vain värejä tai leikkauksia. Heistä on yleensä ihan ihmeellistä kuinka suomalaiset kampaajat voivat hoitaa kaiken.

Tiimi töissä lavalla. Vasemmalla Ricky, keskellä Akos ja oikealla ihana Maria

Perushäsää backstagella: Malli meikissä ja värissä yhtä aikaa. Meikkaajana katre Rundberg, värissä taas Ricky ja ruutupaitaisena tarkkailijana TIGI-kouluttajamme Marko Ltva-Karjanmaa.

Kurssit menevät joka päivä saman kaavan mukaan. Aloitamme kymmeneltä demoilla, joissa kouluttaja värjäävät ja leikkaavat malleja ja yleisö seuraa. Mallit valkkaamme etukäteen mallivalinnassa. Malleille tulee tietysti myös meikit ja vaatteet. Tiimi tuo asut mukanaan Lontoosta, ja mallit pitää valita myös sen mukaan, että he mahtuisivat pikkuruisiin mekkoihin. Toinen haaste on aina korot. Yleensä malleja pelottaa enemmän kävellä kymmenen metriä koroilla kuin antaa jonkun vieraan ulkomaalaisen leikata tukkansa. Tämä korko-taidottomuus on suomalainen erityispiirre johon ei törmää kuulemma missään muualla.

Kun demot on ohi, vuorossa safkis ja iltapäivällä workshop. Workshopissa suomalaiset kampaajat leikkaavat ja värjäävät heille hankittujen mallien hiuksia TIGI:läisten ohjeilla. Yleensä päivä on paketissa viiden jälkeen. Ja sitten syömään.

Kurssilla toteutettiin hiuksia laidasta laitaan. Akos korosti yksilöllisyyden merkitystä. TIGI:llä ei ole koskaan yhtä tiettyä juttua joka olisi se ainoa trendi. Ideana on tarjoita jotain muodikasta kaiken tyylisille asiakkaille. Ja ihmisethän myös haluavat erilaisia ja -pituisia hiuksia. Trendit oli nerokkaasti jaoteltu kolmeen eri ryhmään. Classic edusti moderneja versioita klassisista malleista. Glamour oli tarkoitettu asiakkaille jotka haluavat seksikkäitä naisellisia hiuksia Hollywood-tyyliin. Street-trendit olivat sarmikkäämmille tyypeille jotka haluavat voimakkaamman leikkauksen ja värin. Ja homma toimi. Meillä kävi viikon aikana yli kahdeksankymmentä mallia ja kaikki vaikuttivat erittäin tyytyväisiltä!

PRO (tulen jatkossa merkkaamaan enemmän kampaajille tarkoitetut tarinat PRO:ksi)
Kurssi meni taas hyvin. Värjärin mukana olo teki siitä erityisen kiinnostavan ja muutti hieman rakennetta. Hiukset joita tehtiin, pohjasivat yhä väljästi TIGI:n siime syksynä julkaistuun Remix-kokoelmaan. Tekniikat olivat kuitenkin kehittyneet eteenpäin. Näimme jo jotain versioita tulevan kokoelman leikkauksista. Keväällä tullaan julkaisemaan uusi vahvempi kokoelma, joka on suunnattu erityisesti ammattilaisten inspiroimiseen. Siinä tullaan näkemään vahvempia värejä ja leikkauksia. Hiukset olivat nyt melko lyhyitä, ja niissä nähtiin taas voimakkaaampia kerrostuksia.

Värit olivat todella hyviä. Käytössä tietysti TIGI Colour. Richy teki tarkkaa työtä ja perusteli jokaisen siveltimen vetonsa. Hän ei esimerkiksi levittänyt väriä, vaan "asetti" sen. Hän kiinnitti erityistä huomiota teknisyyteen ja ammattimaisuuteen. Kaiken työskentelyn tulee olla aina siistiä ja huolellista. Hän käytti paljon aikaa värin ositteluun, ennen kuin lähti toteuttamaan värjäystekniikoitaan. Tekniikat olivat itsessään melko yksinkertaisia ja niillä lähinnä korostettiin tiettyjä osa-alueita tai yksityiskohtia. Koska leikkaukset olivat melko voimakkaita, värit haluttiin pitää simppeleinä.

Suurin ylläri Richylle oli suomalaistan hiusten tummuus. Tai se että kaikki oli värjätty niin tummiksi. Isolla osalla malleista oli tummiksi kotivärjätyt hiukset. Emme sorsineet blondeja, mutta niitä ei vain paljoa tullut mallivalintaan. Suurimpia haasteita aiheutti monella mallilla olleet melkein mustiksi kerrostuneet latvat. Jatkuva kotivärjäys oli vetänyt monilta latvan ihan tunkkaisen tummaksi ja niitä oli pakko aluksi hieman vaalentaa että saimme kunnon värit.

Värjäystekniikoissa hän käytti paljon liu'utuksia ja vaihteli värin intensiivisyyttä jopa eri levitystekniikoilla. Laittamalla enemmän massaa ja painamalla se voimakkaasti hiukseen sai intensiivisen lopputuloksen, sivelemällä massaa vain kevyesti hiuksen pintaan sai kuulampia vivahteita. Hän kuitenkin korosti sitä että on tärkeää levittää massaa paljon aina puna- ja vaalennusvärejä tehtäessä.

Seuraavan kerran TIGI-tiimi tulee jo tänä keväänä. Aluksi olemme kaksi päivää Tampereella 19.4-20.4 ja sitten Hesassa 21.4-22.4. Päivät alkavat olla jo aika täysiä, eli jos haluaa mukaan kannattaa bookata kurssipaikat heti.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulosti mielenkiintoiselta :)
Millä perusteella muuten valitsette mallit? Onko nuo kaikki ihan ammattilaisia vai onko "taviksillakin" mahkuja päästä mukaan?

mv kirjoitti...

Kaikki mallit olivat ihan taviksia. Järjestämme suuria mallihakuja pari kertaa vuodessa. Etsimme kaikenlaisia tyyppejä, sekä kaikenlaisia hiuksia. Meillä on niin paljon erilaisia kursseja, että kaikille on tarvetta. Jos meillä on mallihaku tulossa, ilmoittelen siitä kyllä täällä.