sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Satu Maaranen Collection

Keväällä 2009 TIGI palkitsi Taikin näytöksessä taas nuoren lupaavan suunnittelijan. TIGI Design Talent annettiin yhteistyössä mallitoimisto Brandin kanssa. Aiempia postauksia aiheesta tästä. Tunnustuksen voitti Satu Maaranen upealla kokoelmallaan. Palkinnoksi Satu sai täyden kuvauksen. Koska Satu oli syksyn vaihdossa, pääsimme kuvaamaan vasta nyt.

Kuvauspaikaksi Satu oli valinnut Kansallismuseosta löytyvän vanhan Jakkarilan kartanon juhlasalin. Tila on mieletön. Seinät ja katto ovat kokonaan päällystetty käsin maalatuilla tapeteilla. Maalaukset olivat kuulemma aikanaan olleet rohkeita, sillä niissä esimerkiksi pariskunta piti toisiaan käsistä kiinni.

Kuvaaminen museossa asettaa haasteita. Mihinkään ei saanut tietenkään koskea. Työskentelyämme valvoi koko ajan vähintään yksi henkilö. Aina jos jotain piti siirtää, he laittoivat käteensä ohuet puuvillahansikkaat ja nostivat kalusteet varoen syrjään. Hiuslakkaa en uskaltanut suihkia, joten tukan piti vain kestää koko päivä. Meillä oli myös melko tiukka aikataulu, koko setti piti saada kuvattua viiteeen mennessä iltapäivällä.

Kuvaajana toimi Paavo Lehtonen. Kuvat joita olen nähnyt, olivat jo ilman käsittelyä todella hienoja. Postauksen kuvat ovat vain omia räpsyjäni. Viralliset kuvat julkaistaan sitten myöhemmin. Mallina meillä oli Brandin Ann-Marie, joka on tehnyt viime aikoina kampanjoita myös Minna Parikalle ja Kirsi Nisoselle. Ann-Marie oli kuviin täydellinen. Myös Satu oli tyytyväinen, sillä hänen vaatteensa istuivat jokaista saumaa myöden.
Hiuksiin haluttiin kampausmaisuutta, mutta rennosti. Päädyimme melko klassiseen nutturaan johon modernin ilmeen toi karhea rakenne. Itse olin erityisen innoissani otsatukan heitosta. Tein koko kuvauksen TIGIn uusilla Catwalk-tuotteilla. Ne on suunniteltu erityisesti kuvaus- ja näytöstyöskentelyyn joten valinta oli helppo.
Kampauksen pohjalle käytin hiuksiin yliannoksen Root Boost tuuheuttavaa suihketta. Se on tarkoitettu käytettäväksi tyvessä, mutta kun sen suihkii koko hiukseen, saa todella paksun, hiukan karhean tuntuisen rakenteen. Eli täydellisen pohjan kampauksille. Paljon muuta ei tarvittukaan, hiukan tupeerausta, tukka kiinni ja paljon Your Highness -lakkaa. Meikeistä vastasi Piia Hiltunen.

Ei kommentteja: