perjantai 26. maaliskuuta 2010

marimekko FW10

Oltiin taas Kristelin kanssa tekemässä hiukset marimekon näytökseen. Esittelyssä oli syksyn 2010 kokoelmat. Näytös herätti jo etukäteen runsaasti mielenkiintoa, sillä se on ensimmäinen jossa näkyy uuden taiteellisen johtajan Virva Launon kädenjälki. Hän on lähtenyt kehittämään marimekkoa eteenpäin hyödyntämällä maailmalla hankkimiaan kontakteja. Virva on pestannut taloon useita uusia suunnittelijoita entisistä opiskelukavereistaan. Näiden lisäksi mukana oli tietysti vanhojen tuttujen Mika Piiraisen ja Noora Niinikosken asuja.

Näytös pidettiin Taikin mediakeskus Lumeen auditoriossa. Catwalk oli rakennettu valkokankaan eteen. Näytöksen taustana toimi Miikka Lommin tekemä abstrakti video, jossa yhdistyivät erilaiset luonnon elementit ja marimekon printit. Video toimi hyvin. Hienoimpia kohtia oli näytöksen loppuosuus, kun sinisellä valaistu ja höyryävä lava näytti melkein sulautuvan valkokankaaseen.
Suosikkejani näytöksessä olivat Mika Piiraisen asut. Ne olivat kauniita ja käytettäviä. Vaatteissa oli käytetty todella hienoa pilkkuprinttiä joka liukui kankaissa. Sitä olisin toivonut näkeväni enemmänkin. Alla olevassa kuvassa yksi asuista. Myös Niinikosken neuleet olivat mieleen. Ne tulevat olemaan varmasti jälleen menestyksiä.
Kaikki näytöksen kengät olivat Julia Lundstenin marimekkoa varten suunnittelemia. Mallit kehuivat kenkiä kauneuden lisäksi erinomaisiksi jalassa. Juliahan on tunnettu erityisesti omasta FINSK-mallistostaan.
Hiukset ja meikki haluttiin pitää mahdollisimman luonnollisina. Meikeistä vastasi jälleen Jenny Jansson tiimeineen. Vahvistuksena heillä oli Nykistä saakka mukaan saapunut Virvan luottomeikkaaja.
Kampauksena kaikilla malleilla oli ponnarit. Niihin haluttiin kuitenkin melko huoleton rakenne, joten kuivashampoota kului taas pullotolkulla. Teimme pohjat suihkuttamalla aluksi hiuksiin TIGI:n Rockaholicin Groupie -spraypomadaa, joka tekee hiukset hiukan tahmeiksi. Tämän jälkeen kunnon kerros Dirty Secret -kuivashampoota. Pomadapohjaan kuivashampoo tarttuu vielä paremmin. Seuraavaksi tupeerasimme hiukset kauttaaltaan ja harjasimme ne ponnareille. Tupeeraus piti hiukset irti päänahasta ja teki lookista pehmeämmän näköisen. Loppuun tietysti kunnon kerros Fun Times -lakkaa.
Näytöksen jälkeen oli vuorossa cocktail-tilaisuus. Porukkaa jäi paikalle rutkasti. Lisäsäpinää toi paikalla pyörinyt Huippumalli haussa -kuvausryhmä. Tytöt oli laitettu treenaamaan sosiaalisia taitojaan ja juttelemaan näytösvieraiden kanssa. Mukana oli myös itse Miss J Alexander. Näin kaikki mallikokelaat, mutta suosikkia en vielä löytänyt. Ensi kuussa alkaa sitten itse sarja.

Lisää näytöksestä ainakin näissä blogeissa:
Ja jos löydätte lisää juttuja, niin laittakaa linkkiävinkkiä

Ei kommentteja: