maanantai 24. toukokuuta 2010

Satu Maaranen Collection

Kuvasimme aiemmin keväällä vuoden 2009 TIGI Design Talent voittajan Satu Maarasen kokoelman. Postaus kuvauksista löytyy tästä.
Ylihuomenna valitaan jälleen uusi voittaja, mutta sitä ennen vielä esittelyssä Sadun upea kokoelma. Alla myös pressitiedote aiheesta.

Hiukset: Mikko Vainio / TIGI
Meikki: Piia Hiltunen / TIGI Bed Head Cosmetics
Kengät: Bianco Footwear
TIGI on kauneuden ja muodin edelläkävijä, joka inspiroi toiminnallaan molempien alojen ammattilaisia. TIGI haluaa myös olla mukana kehittämässä muotia eteenpäin. Yksi esimerkki tästä on vuosittain jaettava TIGI Design Talent -palkinto, joka annetaan yhdelle lahjakkaalle Taideteollisen korkeakoulun opiskelijalle. Palkinnoksi voittaja saa hyvä startin uralleen: mallistonsa kuvaukset!

Viime keväänä palkinnon sai Satu Maaranen valloittavalla mallistollaan. Satu on 24-vuotias taiteen kandidaatti, joka aloitti opintonsa Taikissa vuonna 2005. Tällä hetkellä hän opiskelee taiteen maisteriksi. Satu on aikaisemmin työskennellyt harjoittelijana Belgiassa vaatesuunnittelija Christian Wijnantsilla sekä tehnyt tutkimustyötä ja suunnitellut printtejä italialaisessa yrityksessä arvostetuille asiakkaille, kuten Prada, Dolce & Gabbana ja Wunderkind. Tämän lisäksi hän on työskennellyt projektiluontoisesti Tiia Vanhatapiolle ja Minttu Vesalalle.

Voitokas mallisto on Sadun taiteen kandidaatin opinnäytetyö, joka syntyi unikuvista:
”Suunnittelin unissa näkemistäni järjettömistä materiaalikokeiluista ja muodoista kahdeksan
asukokonaisuuden teollisen, kaupallisen naistenvaatemalliston. Androgyynissä mallistossa voi
nähdä leikkauksia ja yksityiskohtia eri vuosisadoilta. Siinä yhdistyvät panssarimaisen jäykät muodot, runoilija Molierin 1600-luvulla ivaamat röyhelöt ja rokokooaikakauden hoikkaa vyötäröä korostavat leikkaukset,” Satu kertoo.

Huikean hieno mallisto kuvattiin Kansallismuseon historiallisen arvokkaissa tiloissa. Vuoden 2010 TIGI Design Talent -voittaja palkitaan Näytös10:ssä 26.5.2010. Voittaja saa palkinnoksi sekä näytöksen TIGI Fashion night -tilaisuudessa 18.9.2010, että malliston kuvauksen samalla.
1 kommentti:

stellagee kirjoitti...

mielettömän kauniita!