tiistai 22. syyskuuta 2009

Preppy

Villainen liivipuku: Tiger Of Sweden, kengät: Burberry Prorsum, rusetti: Prada, paita: Vivienne Westwood Anglomania
Nyt kun syksy taas iskee, tulee päälle myös jonkinlainen murros. Vaatekaappi näyttää ankealta, tukka kyllästyttää ja kaiken pitäis olla jotain uutta ja kivaa. Toiset sekoavat keväällä, mulle on syksy ollut se vahvemmin vaikuttava vuodenaika. Ja tämä ei ole siis negatiivista, saan muutoksesta paljon hyvää energiaa.
Olen aina myös pitänyt syksyn muodista enemmän. Odotan kaikkien lehtien syyskuun numeroita, joissa on uudet kampanjat kuvineen. Ja kesän jälkeen on kiva kun voi pitää kunnolla vaatteita, kerroksia, huiveja ja kaikkea mahdollista. Myös vahvemmat värit ja erilaiset murretut sävyt ovat enemmän omia.
Tänä syksynä olen ollut erityisen innoissani puvuista. Mulla on ollut pukukausia ennenkin, ja tietysti eri tilaisuuksissa tulee pidettyä. Nyt kunnon klassinen puku tuntuu kuitenkin oikealta vähän joka paikkaan. Parhaat olen löytänyt Tiger Of Swedeniltä. Heillä on hienosti leikattuja villakankaisia pukuja esimerkiksi erilaisissa ruskean ja harmaan sävyissä. Ja mahtavat asusteet!
Hassua on se, että puvun käyttäminen on jotenkin melkein kapinallista. Revityt farkut tai pari niittiä ei enää säväytä ketään, mutta puku toimii huutomerkkinä. Toisaalta sitä joutuu myös usein selittelemään.
Preppy-tyylin edelläkävijöitä on ollut jo pitkään Gossip Girlin pahis Chuck Bass. Settiin kuuluvat aina istuvat puvut asusteineen. Chuckilla onkin tämän hetken kadehdittavin tv-vaatekaappi. Siviilissä farkkuihin ja t-paitoihin pukeutuva hahmon näyttelijä Ed Westwick on paljon tylsempi.

5 kommenttia:

stellagee kirjoitti...

jesh, preppy- ja dandylookit todellakin ovat kapinallisia nykyisessä kaupunkilaiselämässä. tietysti vain piireissä, joissa pukuun ei ole pakko pukeutua, mutta niitä onkin nykyisin suomessa ainakin kovin vähän...

näyttää hyvältä. mä toivoisin, että tigerin naistenvaatteiden leikkaukset istuisivat mulle, mutta taitaa olla turha toivo. eikös merkki olekin aloittanut nimenomaan pukuvalmistajana?

Tiina kirjoitti...

Olen myös totaalinen Chuck Bass -fani! Riemastuttavaa että chuck-tyyli puree muihinkin ´aikuisiin´. ;)

mv kirjoitti...

Jeps, Tiger on aloittanut juuri puvuilla, siksi pidänkin merkistä. Puvut on kunnolla tehty ja sisuksia myöten kohdallaan. Kaiken krääsän keskellä olen aina liikuttuneen onnellinen, kun löytää jonkun hyvin tehdyn vaatekappaleen.

mv kirjoitti...

No kun se on aina vain niin kovin hienona. Ja jotenkin noi pahikset on aina ne kaikkein kivoimmat.

Anton / Helsinki kirjoitti...

Siinä on kunnon Chuck-puku, hyvännäköinen. :) Toi mitä stellagee sano on kyl totta.