keskiviikko 6. tammikuuta 2010

2010

Hyvää uutta vuotta 2010! Multa alkaa lomat loppumaan ja huomenna takaisin duuniin. Tämä on taas mennyt ihan hujauksessa. Alkuloma sukoloidessa ja joulua viettäen, loput reissussa.

Oltiin tosiaan Kanarialla. Olen viimeksi ollut siellä lapsena, ja paikka kieltämättä jännitti. Olimme valinneet Gran Canarian ja Playa del Inglesin. Syynä oli lämpö ja suht läheinen sijainti. Emme pystyneet olemaan reissussa kuin viikon, ja olen kyllästynyt lentämiseen, joten vajaan kuuden tunnin lento oli valttia.
Kävimme kaikki matkatoimistot läpi kun metsästimme lomaa. Joulu ja uusivuosi ovat tosi suosittuja, joten matkat olivat kortilla. Paras löytyi Tjäreborgilta. Paketit olivat paljon helpompia ja halvempia, kuin se että olisi itse alkanut järjestellä reissua. Tjäreborgilla on erikseen Sunprime-hotellit jotka on tarkoitettu vain aikuisille. Ei siis lapsia! Konseptiin kuuluvat myös hyvät harrastusmahdollisuudet, kunnon ruoka ja esimerkiksi Sunprime Atlantic View -hotellissamme spa. Aamiainen olikin loistava ja kävin jopa muutamana päivänä salilla. Spassa löhösin vähintään kerran päivässä.

Tarinat Kanarian palveluiden paranemisesta ovat osittain liioiteltuja. Valtaosa on yhä sitä perinteistä turistirysää. Pari ekaa päivää koitimme metsästää kaikkea upeaa, mutta kun päätimme vain relata ja olla iisisti, kaikki muuttui mukavammaksi.
Saari on kuulemma kaunis jos vuokraa auton ja lähtee kiertelemään, mutta joka päivä oli niin hyvä ilma ettemme halunneet autoon istumaan. Shoppailumahdollisuudet ovat lähinnä Las Palmasin kaupungissa, mutta sinnekään emme jaksaneet suoriutua. Parasta tekemistä oli auringonotto ja lukeminen. Ainoat retket olivat Puerto Ricon jälkeen sijaitseva Amadores-ranta ja Aqualand-vesipuisto.
Tykkäsin Amadoresista. Siellä kannattaa käydä syömässä ja drinksuilla Beach Clubissa joka sijaitsee rannan vieressä. Ja paluu matka kannattaa tehdä kävelemällä vuoren seinämään rakennettua kävelyreittiä pitkin Puerto Ricoon ja ottaa bussi tai taksi takaisin vasta sieltä. Näkymät ovat mielettömät.

Parhaimmat ravintolat ja liikkeet Inglesissä löytyivät Melonerasin alueelta. Se on uudempaa seutua, mikä näkyi siistiytenä ja paljon parempana tasona. Kaupoissa ei kuitenkaan ollut mitään sen mullistavampaa ja hinnat olivat ihan normaalit. Ostin vain yhdet aurinkolasit koko reissulta.
Jatkossa ottaisin varmaan hotellinkin mielummin Melonerasista kuin varsinaisen Inglesin puolelta.

Niin tai näin, Kanarialla oli kyllä kivaa ja aion mennä uudelleenkin. Viihtyykö vai ei, on kuitenkin omista valinnoista kiinni.

Ei kommentteja: