sunnuntai 25. tammikuuta 2009

marimekko F/W 09

Marimekko julkaisi syksyn 09 kokoelman. Kokoelma esiteltiin yleisölle joka koostui pääosin toimittajista, stylisteistä ja yhteistyökumppaneista. Näytöspaikaksi oli valittu tällä kertaa Kaapeli. Kevään kokoelmahan esiteltiin Suvilahden Voimalassa.
Näytöksessä esiteltiin vaatteita Mika Piiraiselta, Samu-Jussi Koskelta, Ritva Fallalta, sekä yllätyksenä Rinne Niinikoskelta. Ensimmäistä kertaa kaikilla suunnittelijoilla oli kuitenkin yhteinen väripaletti, joka piti kokonaisuuden selkeänä. Värimaailmat olivat syksyyn tietysti syvempiä ja vahvempia. Itse pidin erityisesti violetin ja vihreän sävyistä. Mallistossa oli mukana myös samettivaatteita joissa sammalenvihreä loisti upeasti. Näytös oli todella laaja. Siinä oli kymmeniä sisääntuloja ja siihen kuului kaikkea ulkovaatteista mekkoihin. Vaatteiden tulvassa yleisöltä jää helposti yksityiskohdat huomaamatta. Itse kiinnitin takahuoneessa touhutessani huomiota monien vaatteiden hienoihin leikkauksiin. Varsinkin takit olivat upeasti työstettyjä. Rinne Niinikosken neulevaatteet olivat hitti. Niiden vahvat kuosit ja uudenlaiset muodot herättivät ansaittua huomiota. Hyvä veto marimekolta.
Näytöksen stailasi Minttu Vesala. Mintulla on vahva kansainvälinen näkemys. Hän oli mukana myös tekemässä marimekon upeaa talvikampanjaa. Asusteet oli pidetty näytöksessä minimissä, sillä kuosit ja sävyt eivät niitä paljoa tarvitse. Huomiota herättävin asuste oli mallien kengät: pyramidikorkoiset samettikorkkarit jotka tulivat tutuksi 90-luvulla Deee-liten myöstä. Nyt niitä on nähnyt lähinnä gooteilla. Kengät oli tilattu jenkeistä erikseen näytöstä varten. Ne vaativat hiukan tasapinoilua tytöiltä, mutta toimivat näytöksen boheemiin henkeen. Kenkien lisäksi asusteina oli erikseen teetettyjä pantoja.
Hiuksiin haluttiin myös boheemi lookki. Niihin haettiin pehmeää lainetta ja pörröisyyttä. Toteutimme kaikki nätöksen hiukset kaksin Kristelin kanssa. Mietimme ja testailimme miten saisimme oikeanlaisen lopputuloksen ja päädyimme rullaamaan hiukset folioilla. Hioimme kuitenkin tekniikkaa. Rullasimme hiukset jättäen päälaen tyvestä suoraksi. Rullasimme hiukset vaakaosioin, joten saimme hiukseen enemmänkin lainetta kuin kiharaa. Pohjatukena oli TIGI:n S-factor Body Booster Spray joka on uusi suosikkituote. Sillä saa hyvän rakenteen tahmaamatta tukkaa. Rullauksen jälkeen harjasimme hiukset auki alakautta jotta saimme muodosta pehmeän. Malleilla oli poikkeuksellisen hyvät hiukset joten homma oli oikeastaan helppo. Meikkitiimissä oli taas tutut Jenny Jansson, Anni Pätäri ja Anu Levy assistentteineen.
Lisää juttua ja kuvia näytöksestä Löytyy myös Outrageous Outings ja Luova maailma -blogeista.

Mallit nököttää odottamassa vuoroaan. Osalla vielä foliot päässä.
Saliin oli setattu taikametsä. Puunrungot oli päällystetty marimekon uusilla tapeteilla ja catwalk oli kuin pitkospuut. Kuva vasta treeneistä.

Ne kengät. Samoja oli myös mustina.

Ei kommentteja: