tiistai 20. tammikuuta 2009

Pääkaupungin trendikampaajat


Uuden Glorian "ryhmäkuva" -juttusarjassa on tällä kertaa helsinkiläisiä kampaajia. Juttuun poimittiin kahdeksan kampaajaa eri liikkeistä. Kuvan lisäksi koko porukka haastateltiin kevyesti trendeistä ja mielipiteistä alastamme.
Jutun teko oli tosi nastaa. Oli mielenkiintoista kun meidät kaikki oli kasattu samaan pöytään. Vaikka suurin piirtein jo valmiiksi tiesimme toisemme, ei ei yhteisiä juttuhetkiä liiemmin ole. Harmi vain että keskustelua ei ehditty jatkamaan pidempään, vaan se jouduttiin lopettamaan kun porukka rupesi pääsemään kunnolla vauhtiin. Kaikki olivat aikalailla samoilla linjoilla. Ala on kehittynyt huimasti, mutta vielä on paljon tehtävää. Kehityksen suunta on kohti hiotumpia konsepteja sekä parempaa palvelua. Uusien osaajien ammattitaito ja motivaatio oli yhteinen huolenaihe. Kun koko porukka oli käyty läpi, oli vuorossa kuvaus. Karseeta! Olen huomattavasti luontevampi kameran takana kuin kuvattavana. Mutta hengissä selvittiin. Kaikkien haastattelut helmikuun Gloriassa.

7 kommenttia:

stellagee kirjoitti...

hauska juttu, huomasin sen kauppareissulla! musta on mielenkiintoista ja mukavaa, että "trendikampaaja" ei sanana anna sellaista kuvaa, että ammattitaito puuttuu (päin vastoin), kun monen muun asian tai ihmisryhmän kohdalla etuliite tuo mieleen ohimenevyyden ja keveyden nimenomaan uskottavuuden kustannuksella.

sulla oli hyvä pointti siinä, että monissa kampaamoissa alkaa tuote hiustenleikkuutaidon ja ajankohtaisuuden kannalta olla kohdallaan, mutta palvelu- ja elämystaso on se, jolla erotutaan.

mv kirjoitti...

Joo, tuo konseptiajattelu on mun suosikkiaiheita. Eli mietittäisiin hiukan mitä halutaan tarjota ja kenelle, ennenkuin heittäydytään. Korostuu varmasti lisää kaikessa muussakin. Ja kaikkia ei aina tarvitse väkisin miellyttää.

Hanna kirjoitti...

Sä oot kaikista ihkuin, musta toi on kiva kuva. Ja sähän olit ihan fotomodel niissä Savoyn kuvissakin, darlinki.

Hanna

stellagee kirjoitti...

sama aihe pyörinyt mulla mielessä aika paljon ja tuntuu tosiaan ajankohtaisemmalta jatkuvasti, kun seurailee millaisia putiikkeja sitä nousee tähänkin kaupunkiin. pienen kaupungin haasteena on joka tapauksessa se, että liian rajattu konsepti voi tuhota yrityksen, mutta sen ja sellaisen "vähän-jokaiselle-jotakin" -epäkonseptoinnin välillä on hirveästi tilaa hyville rajauksille ja ajatuksille.

siinäpä aihe ihan omaan bloggaukseen... hmm, tarvii varmaan kunnostautua tässä lähipäivinä.

alfie kirjoitti...

makea kuva, aistin jotain tom fordmaista. hommasin muuten tomin edition extreme tuoksusta näytteen, upea.

ajattelin ohjata vanhan konservatiivisen äitini sinulle kunhan tulee Helsinkiin. hänellä on tosi iso tukka ja pitää teidän liikkeestä varmasti

hyvää jatkoa sinulle

mv kirjoitti...

Gloria kirvoitti mun kommentti enkat. Viisi kpl! Jutusta on tullut paljon palautetta muutenkin, hyvä että syntyy keskustelua.
Konservatiiset jättitukat ovat tervetulleita. Lainatakseni suosikki kouluttajaani TIGI:n Maria Kovacs:ia " Higher the hair, closer to God"

Hanna kirjoitti...

Higher the hair, closer the God. Tää olkoon illan teema, katsotaan mahdunko mä Loiston ovesta sisään. Osaan kyllä kyykätä, joten ei liene ongelma.

Alfie, sun Mere rakastuis Mikkoon.

Hanna