tiistai 13. tammikuuta 2009

Vuitton & Stephen Sprouse

Vuonna 2001 Vuitton lanseerasi lengendaariset graffiti-laukut. Marc Jacobs halusi uudistaa perinteisen monogrammi-kanvaasiin ja kutsui hätiin ihailemansa nykiläisen taiteilijan Stephen Sprousen. Kokoelmasta tuli hitti joka myytiin loppuun välittömästi ympäri maailman. Laukuista on tullut jo keräilykappaleita ja niiden kopioita näkee vieläkin pissisten olkapäillä. Sprouse on suunnitellut myös Vuittonin kuuluisan leopardikuosin (...vinkki Hannalle).
Sprouse kuoli 2004, mutta nyt hänestä julkaistaan kirja. Kirja kuuluu ostoslistalle. Kirjan julkaisun kunniaksi Vuitton on tehnyt uuden Sprouse tribuutti-kokoelman. Kokoelma lanseerattiin häikäisevissä neon-kekkereissä tietysti New Yorkissa. Sprousen ja Vuittonin yhteistyön kunniaksi on avattu myös oma sivusto.
Mulla on kyllä joku viha-rakkaus juttu tuon Vuittonin kanssa. Vaikka se niin usein ärsyttää, niin kevät 09 -kokoelma on loistava, ja nämä Sprouse-hässäkät ovat niin älyttömiä, että niistä ei voi olla pitämättä. Suosikkeja tietysti noi tennarit, ja oishan toi skettikin näyttävä...
1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Toi huivi... voi helkkari. Mä taidan tarvita tollasen. Ehkä. Mahdollisesti. Mitä luultavimmin..

Hanna