maanantai 12. tammikuuta 2009

Stockholm Shopping

Tukholma on shoppaajan paratiisi, varsinkin nyt kun kruunu on sopivasti romahtanut. Varmaan ensimmäistä kertaa koskaan kävi niin päin, että kulutin paljon vähemmän kuin olin luullut. Harmittaa vain että huomasin tämän omituisuuden vasta kotona, ja jäi vielä monta hyvää juttua ostamatta. Tukholmassa oli myös ale melkein joka puolella. Ainoa paikka missä ale ei harmillisesti ollut alkanut heti uuden vuoden jälkeen, oli päätavaratalo NK. Hitto! No, onneksi suosikkini Nathalie Schuterman pelasti. Schutermanilla on uskomaton valikoima, heiltä löytyy kaikki kiinnostavat merkit kuten Lanvin, Balenciaga, Dior Homme ja YSL. Ja kaksi kertaa vuodessa kaikki myydään alessa. Vuodenvaihteessa alennukset olivat vasta -40%, mutta lopuksi jopa -70%. Heillä on sivuillaan myös nettikauppa, miesten puoli tosin on nettikaupassa aika heppoinen.
Tukholmasta löytyy tietysti myös paljon kiinnostavia ruotsalaisia merkkejä. Pienemmät liikkeet ovat pääosin keskittyneet trendikkäälle Södermalmin alueelle. Paras apu Tukholman shoppaussuunnistukseen on ilmaisjakelulehti People. Lehden lopusta löytyy kartat, joissa on eri alueille merkattu kaikki poikkeamisen arvoiset liikkeet. Tästä on apua varsinkin Söderissä pyöriessä. Lehden karttoineen voi ladata kätsästi myös netistä PDF:nä, jos haluaa suunnitella reittejään jo etukäteen. Kannattaa olla aina mukana.
Tukholma on kyllä mukava paikka. Itse tykkään vain pyöriä kaupungilla ja katsella ihmisiä. Tyylissä Tukholma on ainoita kaupunkeja jossa miehet ovat jo menneet naisten ohi. Naisilla on enemmän tietyt lookit jotka toistuvat kaikilla, kundeilla on enemmän erilaisia tyylejä. Ja tämä näkyy myös kaupoissa.

Ei kommentteja: