maanantai 16. maaliskuuta 2009

TIGI Licensed Educator Training

Koko Suomen suosikkikouluttaja Maria Kovacs viimeistelee malliaan. Mallilla lyhyt Pixie Geldof -vaikutteinen leikkaus
Olimme taas koulutuksessa TIGI Academyssä Lontoossa. Kuulun TIGI Licensed Educator -ohjelmaan, jonka jäseniä TIGI kouluttaa vähintään kolmesti vuodessa. Koulutukset pidetään yleensä TIGI Academyssä Lontoon Batterseassa. Ryhmään kuuluu kouluttajia ympäri Eurooppaa. Kurssit ovat yleensä kaksipäiväisiä ja rankkoja. Ohjelmaan kuuluu aina presentaatioita, harjoittelua ja esityksiä englanniksi.

Marco Iafrate käy läpi 90-luku vaikutteista leikkaustaan. Tärkeänä yksityiskohtana lyhyt melkein singlattu niska.
Tällä kertaa teemana oli TIGI:n uusi toukokuussa julkaistava trendikokoelma. Emme nähneet vielä mitään kuvia, sillä niitä ei ollut vielä edes kuvattu. Meille ei myöskään kerrottu tulevan kokoelman nimeä. Mutta jotain sentään näimme: leikkauksia. TIGI:n kouluttajat Maria, Marco ja Heath toteuttivat leikkaukset uudesta kokoelmasta.

Kaikki hiukset olivat lyhyitä ja melko rikottuja. Kokoelman syntyyn vaikuttavat erilaiset trendit, mutta vahvimmin tietysti muoti ja musiikki. Aiemmista vuosikymmenistä nostettiin esiin 90-luku, jonka vaikutus näkyi niskalinjoissa ja muodoissa. Hiukset kuitenkin jätettiin pehmeiksi ja rikotuiksi. Tämäkin oli perusteltua, rikotut mallit kestävät pitkään hyvän näköisinä ja taantuma vaikuttaa myös trendeihin.

Heath Grout esittelee tekemänsä Rockaholic-leikkauksen. Myös Heath on ollut Suomessa kouluttamassa.
Demojen lisäksi pääsimme itse testaamaan tekniikoita harjoituspäille. Ja tämän jälkeen kouluttamaan toisia opppimastamme. Ja kaikki yhä englanniksi. Muuta ohjelmaa kurssilla oli paljon. European Creative Director Nick Irwin kertoi kaikenlaisia TIGI-uutisia joista juoruan lisää myöhemmin. Kaikki oli kuitenkin todella mielenkiintoista. TIGI:llä on hyvä vauhti päällä ja hommat kasvavat ja kehittyvät yhä eteenpäin.
Valmiita malleja lyhyine hiuksineen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa!! Tuo Rockaholic-leikkaus on just sitä, mitä olen ajatellut, mutta juuri oikeanlaisen kuvan löytäminen kampaajalle on yleensä vaikeaa..ja selittäminen vielä vaikeampaa. Tuo pitää nyt kyllä printata :D Kiitos!