keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Luksusta Helsinkiin

Kuva: Givenchy syksy 09
Nyt Helsingin ostosrintamalla tapahtuu! Syksyllä kaupunkiin on rantautumassa liuta uusia luksusmerkkejä. Hyvää työtä tekee erityisesti Nina Kurkinen, joka on laajentamassa Nina´s -putiikkinsa valikoimia. Aiempien huippumerkkien Kuten Louboutinin, Miu Miun, Dries Van Notenin ja monien muiden lisäksi liikkeeseen tulevat Marni ja Givenchy. Marnilta tulee koko setti: kengät, asusteet ja vaatteet. Marni tunnetaan erityisesti ylellisistä värimaailmoistaan ja näyttävistä koruista. Givenchyn nappaaminen oli erityisen oivallista. Givenchy on yksi tämän hetken kiinnnostavimmista merkeistä sekä naisten, että miesten kokoelmillaan. Heiltä valikoimiin tulee ainakin aluksi vain kengät. Mutta ne ovatkin sitten mielettömiä.

Kansainvälisten merkkien lisäksi Nina´s panostaa suomalaiseen suunnitteluun. Liikkeen valikoimista löytyy myös Jasmin Santanen ja Laitinen. Lisäkseen ne saavat syksyllä Laura Juslinin yksinoikeudella Nina´s:ille suunnitteleman turkiskokoelman. Lauran nahka- ja turkistuotteet ovat olleet laajasti esillä suomalaisissa muotilehdissä, mutta tähän asti ne ovat olleet vain tilaustuotteita.

Myös Kaarina K laajentaa valikoimiaan kenkäpuolella. Valikoimaan ovat tulossa Balmainit! Balmain on aiheuttanut huumaa vaatteiden lisäksi kengillään. Balmainin niittisandaalit ovat olleet yksi kesän näyttävimmistä it-jalkineista. Ja Balmainhan on myös se joka aiheutti farkkujen kloorausvillityksen tänä keväänä.

Ja sitten vielä villimpiä huhuja. Entisen Faconnablen paikalle erottajalle on ehkä nousemassa uusi luksusliike jossa myydään Pradaa, Guccia, Dioria ja Lanvinia. Tätä en kyllä usko ennen kuin näen. Kuulostaa jo liian hurjalta.

Ja Stokkakin satsaa luksukseen. Valikoimiin tulee lisäksi Prada Sport. So last season! Onneksi pikkuputiikit uskaltavat.

2 kommenttia:

Styledrop kirjoitti...

Hienoa, että tännekin tulee merkkejä, mutta toivottavasti heidän sisäänostajatkin osaavat asiansa. Balmainin timanttikengät saisivat tulla aika nopeasti, koska niiden elinkaari ei kauan tule kestämään tai sitten täällä ollaan taas jäljessä..Mutta onpahan kauniit kengät, että ei minua haittaisi vaikka ne olisi ainoat kengät joissa kulkea.

Aika jännä on luksusmerkkien Suomeen tulon ajankohta, mutta ehkä niitä saa tuotua nyt maahan helpommin globaalin finassikriisin takia, kun merkit tarvitsevat uutta ostovoimaa. Toivottavasti Suomessa riittää näissä ajoissa riittävästi kuluttajia, koska jos taloustaantumassa pärjää, niin sitten vasta hyvin pyyhkiikin kun on nousukausi. Mutta katsotaan nyt:)

mv kirjoitti...

Ihmettelin itsekin ajankohtaa, mutta nuo ovat varmaan päätöksiä jotka on aloitettu jo ennen taantumaa.
Ja Balmainille on taas syksyyn tulossa niin hienoja kenkiä että ne vanhat kimalteet unohtuu. Balmain ja Givenchy on ollut molemmat mun suosikkeja, joten mielötäntä että ne tulevat Suomeen.