tiistai 9. kesäkuuta 2009

marimekon kesä 09

Käytiin taas Kristelin kanssa tekemässä hiukset marimekon näytökseen. Kyseessä oli kuluttajille suunnattu kesä 09-näytös. Näytöksen piti olla perinteisesti Espalla, mutta Suomen suvi näytti taas sateisen puolensa ja homma siirrettiin Vanhalle. Näytöksiä oli koko päivän. Ja kurjasta kelistä huolimatta ne olivat täynnä porukkaa. Sama kuhina oli jatkunut myös marimekon myymälöissä.
Olin tekemässä samaa näytöstä jo itse asiassa kolmatta kertaa. Ekat olivat melkein vuosi sitten pidetty Köpiksen näytös ja toinen joka oli Voimalassa suomalaisille ostajille ja toimittajille. Näytös on kuitenkin aina elänyt hiukan. Tällä kertaa sen oli koonnut marimekon oma Mari Kosunen, joka oli poiminut kasaan hyvän kattauksen kesän linjoista. Mukana oli nyt myös miesten ja lasten vaatteita. Näytös oli värikäs ja iloinen, ja se sai yleisöltä loistavan vastaanoton.
Myös hiukset ja meikit noudattelivat samaa linjaa kuin aiemmissa näytöksissä. Teimme malleille rennot luonnollisen näköiset ponnarisysteemit. Meikissä oli raikkaita karkkisävyjä. Meikeistä vastasivat Jenny Jansson ja Anni Pätäri tiimeineen.
Näytöksessä malleina toimivat taas ihan oikeat mallit. Kaikki missit ja muut turhat julkkikset on Kirstin myötä tiputettu näytöksistä. Pääroolissa olivat itse vaatteet. Näytöksen lisäksi ei ollut muuta ohjelmaa kuin Mika Ihamuotilan puhe homman alussa. Puheessaan Ihamuotila korosti marimekon ajattomuutta ja laatua, sekä sitä kuinka se on suunnattu kaiken ikäisille, tyylisille ja kokoisille.
Marimekon projekteissa on ollut tosi kivaa olla mukana. Koko firmassa on päällä nyt hyvä energia ja ihmiset haluavat oikeasti kehittää sitä eteenpäin. Uudessa marimekossa myydään muutakin kuin unikkoa. Yrityksessä on tehty paljon uudistuksia ja rekrytty todella mielenkiintoisia tyyppejä. Marimekon kaikkea toimintaa seurataan suurennuslasilla ja aina joku narisee muutoksista. Itse odotan kuitenkin innolla mitä kaikkea he vielä saavat aikaan.


2 kommenttia:

Styledrop kirjoitti...

Saisi muuttua puolestani, vaikka vielä enemmänkin. Niitä tämän kevään laukkujen hehkuttamista en tajunnut yhtään. Nehän näyttivät halvoilta ja väriyhdistelmätkin olivat ei-niin-kivoja...no, kaipa se kohderyhmään iskee.

PS. Hyvä, että ne julkkismallit hyllytettiin. Ikinä en tajunnut, miten Jenni Dahlman edusti Marimekkoa, koska ei sitten millään istunut siihen brändiin.

Mii kirjoitti...

Näytös oli tosi sympaattinen ja värikäs :). Ja se Ihamuotilan puhekin alussa oli tosi hyvä. Plus kaikki lapset siellä lavalla oli just parhaita. Kerrankin sellanen näytös josta tuli fiilis että tuollasta olis itekin kiva olla tekemässä. Mukava sadepäivän piristys.