perjantai 23. huhtikuuta 2010

10 vee

Ups, olen ollut jo kymmenen vuotta töissä SKT GROUP:illa, eli TIGI:n maahantuojalla. Aika on mennyt niin nopeasti, että en oikeastaan itsekään tajunnut koko juttua. Ihmettelin vain kuinka vanhimmat duunimeilini olivat jo vuodelta 2000.

En aio järjestää sen kummempaa taiteilijajuhlaa, mutta on ollut kiinnostavaa käydä menneitä vuosia läpi. Koko ala, SKT GROUP ja tietysti TIGI ovat kehittyneet hurjasti. Oma työni on aina painottunut kouluttamiseen, mutta sen ohessa olen tehnyt kaikkea kuvauksista matkaopastamiseen. Jatkuva vaihtelu on varmasti ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka on pitänyt erittäin tyytyväisenä kaikki nämä vuodet. Ajteelin keräillä jotain kiinnostavia kuvia ja juttuja vuosien varrelta kun ennätän.

SKT GROUP:in asiakaslehdessä Shop in Salonissa oli kymmenestä vuodestani aukeaman juttu. Kuvituksena on käytetty eri kuvia joita olen tehnyt. Koko jutun voit lukea alta, kuvaa kilikkaamalla näet kuvat suurempina.

Mikko Vainion ja SKT:n yhteinen taivan on kestänyt jo 10 vuotta!
Onnea!

SKT Group Oy:n trendikoordinaattorilla Mikko Vainio on usein kiireinen. Silti kysyttäessä, mitä kaikkea hän työkseen oikein tekee, Mikko naurahtaa:
- Hirvittävän vaikea vastata, sillä työnkuvani on niin laaja. Päätyöni liittyy tietenkin koulutuksiin, niiden pitämiseen ja suunnitteluun. Lisäksi hoidan monenlaisia asioita esimerkiksi PR- ja markkinointitapahtumiin liittyen, kuvauksia, eli esimerkiksi lehtien muuttuja-juttuja, näytöshiuksia...

Lisäksi Mikko kirjoittaa juttuja Shop in Salon -lehteen ja pitää vapaa-aikanaan Pintaa-blogia. Ja tekeehän Mikko liiketyötäkin kahtena päivänä viikossa helsinkiläisessä Loisto-kampaamossa. Huh, ei ihme, jos miehellä kiirettä riittää!

Mikko päätyi töihin SKT:lle sitä perinteistä reittiä. Hän näki ilmoituksen, jossa haettiin TIGIn freelance-kouluttajia, ja laittoi hakemuksen saman tien. TIGI brändinä oli aina ollut "se paras", ja työskentely himoitun merkin parissa kuulosti kiehtovalta. Mikko kutsuttiin haastatteluihin useammankin kerran ja miestä alkoi jo jossain vaiheessa epäilyttää.
- Ihmettelin, miksi hakuprosessi vain jatkuu ja jatkuu.

Syy pitkään haastatteluruljanssiin selvisi pian: Mikkoa pyydettiin saman tien SKT:lle osa-aikaiseksi työntekijäksi.

Nykyään Mikko myös kuuluu harvojen valittujen joukkoon. Hän toimii kolmen muun suomalaisen tavoin TIGI Licenced Educator -kouluttajana. Risto Isotalon, Marko Latva-Karjanmaan ja SKT:n koulutuspäällikkö Jukka Tikkisen kanssa Mikko käy useita kertoja vuodessa myös itse kouluttautumassa ulkomailla. Ryhmän ensimmäisen Licensed Educator -Lontoonmatkan muistelu saa hymyn huulille:
- Heti aluksi haluttiin mitata taitomme. Oli aika jännittävää, kun eteen iskettiin mallipää, jolle piti toteuttaa jokin TIGIn lookeista. Tietenkin TIGIn taiteellinen tiimi seurasi vierestä ja koko tapahtuma nauhoitettiin. Lopuksi jokaisen piti mennä lavalle kertomaan englanniksi toteuttamastaan mallista.

Sittemmin reissut eivät enää jännitä ihan yhtä paljon, mutta haastavia ne ovat edelleen. Mikko haluaakin kehittyä jatkuvasti työssään ja SKT:llä työskentely antaa siihen jatkuvasti uudenlaisia mahdollisuuksia:
- Työ SKT:llä tarjoaa jatkuvasti haasteita ja mahdollisuuksia. Työn monipuolisuus on inspiroivaa, ja tapaan myös paljon mielenkiintoisia ihmisiä. TIGIn kanssa työskentely on antoisaa, mutta toki myös haastavaa. On myös ollut kiinnostavaa seurata pienen perheyrityksen kasvua lähes 60 hengen firmaksi. Arvomaailman on kuitenkin säilynyt ennallaan alkuajoista.

Kymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon niin SKT:n, TIGIn kuin Mikonkin elämässä. Saa nähdä, millaisia tarinoita miehellä on kerrottavanaan seuraavan 10 vuoden päästä.

Teksti: Tuija Pehkonen

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttavan uran olet jo tehnyt ja toivottavasti se jatkuu pitkään, jättäen kuitenkin meille tulevaisuuden toivoille tilaa ;) Grattis!

mv kirjoitti...

Kiitos Eeli onnitteluista. Tämä on mennyt vauhdilla. Tilaa on yllin kyllin, hyviä innokkaita tyyppejä ei voi koskaan olla liikaa..

stellagee kirjoitti...

onnea pitkästä urasta!