keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Jenni HiltunenKävin tänään Jenni Hiltusen näyttelyn avajaisissa Galleria Katariinassa. Jenni tekee maalauksia joihin hän poimii ideoita kaikesta ympärillään näkemästään. Maalauksissa on häivähdyksiä ihmisistä klubeilta, erilaisia hahmoja sekä melkein abstrakteiksi muuttuneita yksityiskohtia. Värit olivat mielettömiä, pääosin raikkaita ja keveitä, mutta mukana myös vahvoja tummia sävyjä ja suosikissani jopa neonvihreää. Jenni seuraa myös intohimoisesti muotia, mistä tulee vaikutteita hänen duuneihinsa. Tämä on erittäin piristävää Suomen usein nihkeässä taidemaailmassa. Muodin ja trendien seuraamisen pelätään syövän taiteellista uskottavuutta. Ollakseen uskottava taiteilija, naisen pitäisi kulkea ilman meikkiä luomupellavaisessa kaavussa. Tämä nyt oli tietty karkea yleistys, mutta osuu myös harmillisen usein oikeaan.
Jo Jennin näyttelykutsu oli sopivasti provokatiivinen. Kutsussa ei ole perinteiseen tyyliin kuvaa näyttelyn maalauksesta, vaan kuvassa poseeraa taiteilija itse. Myös näyttelyn nimi on osuva "I like it. I copy it". Tuosta tuli heti uusi slogani.
Näyttely kestää sunnuntaihin 25.5. asti. Jos haluaa ostaa jotain, kannattaa mennä heti. Jo avajaisissa seitsemästä maaluksesta myytiin kaksi. Jennin duuneja myös kesällä Retretissä Continuum-näyttelyssä.


Galleria Katariina, Kalevankatu 16, Helsinki
http://www.helsingintaiteilijaseura.fi/

Jenni Hiltunen "A Defiant Portrait of Pietari Kaakkomäki"

Ei kommentteja: