keskiviikko 28. toukokuuta 2008

NÄYTÖS 08


Eilen oli Taikin Näytös 08. Näytöksiä oli kolme, joista eka kutsuvieraille ja kaksi viimeistä yleisölle. Näytös oli taas yleisömenestys, jono kiemurteli pitkälle kaapelin pihan ulkopuolelle saakka kun ihmiset tungetsivat sitä katsomaan. Näytös on ottanut paikkansa kevään muotitapahtumana johon kaikki haluavat tulla näkemään ja näkymään.
Näytös kesti noin 45 minuuttia ja siinä oli 21 sisääntuloa. Sisääntuloissa opiskelijat esittelivät pienet mallistonsa. Tyylejä oli tietysti laidasta laitaan, ja omat suosikit nousivat heti esiin. Tänä vuonna niitä oli useampia, mikä oli tietysti hyvä merkki. Kiinnostavia kokoelmia oli monta, ja valitessamme "TIGI Design Talent" -kilpailun voittajaa valinta olikin vaikea. Turhamaisena kampaajana olisin kyllä kaivannut joihinkin kokoelmiin lisää seksiä tai luksusta, niitä ei paljoa näkynyt.
Luksuksena näytöksestä erottuivat Laura Juslinin ja Anton Hinkosen yhdessä tekemä kokoelma jossa oli tarkkaan kuvioleikattuja nahka-asuja sekä käsittämättömän upeita turkkeja. Muhkeat turkikset hehkuivat erilaisissa sinisen ja oranssin sävyissä.
Viime vuonna vuoden nuoreksi suunnitelijaksi valitun Saara Lepokorven veistoksellisesti leikattu kokoelma oli myös upea. Saara sai myös jaetun Näytös 08-palkinnon Dieseliltä ja Elle-lehdeltä. Jaetun palkinnon toisen puolen sai Elina Peltonen. Elinan kokoelmassa oli sekä naisten että miesten vaatteita. Elina oli yksi suosikeistani ja hänen kokoelmassaan oli useita kappaleita jotka olisin ottanut mielelläni suoraan kaappiini. TIGI Design Talent -palkinnon voitti Hanna Riiheläinen selkeällä ja vahvalla kokoelmallaan.
Tänä vuonna näytöksessä oli mukana poikkeuksellisen paljon miesten vaatteita. Osa puhtaina miesten kokoelmina, osa kokoelman osina kuten Elina Peltosella. Miesten kokoelmista erottuivat Sasu Kaupin persoonallinen kokoelma jossa oli voimakkaat puhtaat värit ja graafiset leikkaukset, sekä Patrik Prusakin sport/luksus-kokoelma.
Perinteisesti unohdin ottaa kameran mukaan, joten kaikki kuvat ovat onnettomia kännykällä otettuja räpsyjä. Koitan kuitenkin saada lisää kuvia töistä.
Näytöksen malleille teimme samat hiukset kaikille. Lookista haluttiin pehmeän neutraali että se ei veisi huomiota vaatteilta ja toimisi kaikkien kokoelmien kanssa. Rakensimme malleille löysät ponnarit, mutta teimme niiden pohjalle rullauksen samettirullilla. Suoristusraudat ovat selkeästi vallanneet alaa, sillä monien nuorempien mallien hiuksia ei oltu rullattu koskaan ennen. Myös huppukuivaaja oli suuri hämmästelyn aihe. Mutta mummojen niksit ovat usein parhaita, sillä saimme rullilla hiuksista pehmeän näköiset ja todella kestävät. Halusimme lookista utuisen puuterisen, joten käytimme rullauksen alle kuivan rakenteen antavaa TIGI:n Root Boostia. Viimeistelyssä oli apuna TIGI:n uusi pehmeä S-factor Vivacious-lakka. Lopuksi myös puuteroimme hiuksia jotta niistä tuli melkeinpä pölyisen näköiset. Meikeistä vastasi loistava jenny Jansson tiimeineen.

Laura Juslinin ja Anton Hinkosen malli
Elina Peltonen viimeistelee malliaan lavalle
Sasu Kaupin malli jonottaa tyttöjen välissä
Hanna Riiheläisen mallit
Mallit odottavat vuoroaan lavalle

Ei kommentteja: