keskiviikko 7. toukokuuta 2008

MADRID


Lähdettiin vappua karkuun Madridiin. Olen aina pitänyt Espanjasta, mutta Madrid on jäänyt tutkimatta. Tämä oli nyt sitä rakkautta ensi silmäyksellä. Vaikka kaupunki on valtava, se oli kuitenkin kovin sympaattinen. Koristeelliset vanhat kerrostalot ja valtavat puistot muistuttivat Espanjan loiston päivistä. Kaupunki oli kuitenkin todella elävä, vähän yllättävänkin. Madridissa juhlitaan vapun aikaan myös Napoleonin kukistamisen vuosipäivää mikä sitten näkyi joka puolella. Me emme koko karkelosta tienneet. Kaupunki oli täynnä erilaisia esityksiä, kulkueita ja ihmisiä. Porukkaa parveili aamusta aamuun joka puolella. Suurin paniikki oli tietysti siitä onko kaupat ollenkaan auki koko pyhinä. Onneksi sitten lauantaina vielä päästiin teho-shoppaamaan. Ostoksia varten Madrid oli hyvä, kauppoja oli paljon ja kaikenlaisia. Haasteena vain oli löytää ne. Vaikka kaupungissa oli erityyppisiä ostosalueita, olivat liikkeet silti hieman hajallaan. Ostostensa eteen sai oikeasti tehdä duunia ja käveltyä tuli paljon. Se ei kuitenkaan haitannut kun ilma oli miellyttävät +28C. Kesällä Madrid on kuulemma jo liiankin kuuma ja sitä kannattaa vältellä.
Espanjalaiset on kovin leppoisaa kansaa, mikä tekee tietysti lomailusta nastaa. Katukuva myös näytti hyvältä, porukalla oli mielenkiintoisia tyylejä. Nuoremmilla ilme oli sopivasti rähjää ja älyttömiä yhdistelmiä. Vanhemmat olivat taas ihanasti elegantteja ja sliipattuja. Espanjassa ei ikä haitannut tyylikästä pukeutumista. Ja kaikilla oli aina hoidetut ja laitetut hiukset.
Ainoita hankaluuksia oli se kieli. Englantia ei osattu oikeastaan missään. Ensimmäinen Espanjan illallinen oli lautasellinen kylmiä lihasuikaleita kun tarjoilijan kanssa meni säädöksi. Onneksi viinin tilaus käy monella kielellä.
Mutta joo, Madridiin pitäisi päästä takaisin. Aika loppui kesken ja monta mestaa jäi vielä tutkimatta. Ehkä syksyllä..

streettiä Madridista
www.apparentlyproperty.com

Ei kommentteja: