tiistai 10. helmikuuta 2009

Copenhagen Fashion Week

Kuva: Sasha Maric - Ivana Helsinki AW 09
Viikonloppuna Tanskassa pidettiin taas Copenhagen Fashion Week. Tanskan muotimessut ovat pikkuhiljaa muodostuneet pohjoismaiden messuista tärkeimmäksi ja keräävät liudan kiinnostavia merkkejä sekä vielä kiinnostavampia ihmisiä. Varsinaisten messuosastojen lisäksi tapahtumassa nähdään myös joukko näytöksisä. Näytöksissä oli tällä kertaa mukana suomalaisista merkeistä Ivana Helsinki sekä marimekko. Tapahtumassa esiteltiin syksyn 09 muotia, ja marimekon näytös seuraili melkolailla hieman aiemmin helsingissä nähtyä. Messuilla on hyvät nettisivut, joissa on kuvat ja myöskin videoita eri näytöksistä.
En itse päässyt messuille paikalle, mutta kuulin onneksi tutuilta juorut. Olin ensimmäistä kertaa messuilla viime kesänä ja jäin koukkuun tunnelmaan. Messut ovat aina kaupan hieronnan lisäksi tärkeä sosiaalinen tapahtuma ja paikka näyttäytyä. Tyylit olivat olleet taas loistavia, mutta kuitenkin skandityyliin suht minimalistisia. Kundeille oli valttia erilaiset nörtti-lookit ja klassinen pukeutuminen ripauksella rokkia. Ikuisten pillifarkkujen rinnalla näkyi myös paljon chinoja, sammareita, ja jopa bell bottomia.
Kukoistavan Köpiksen ja kiinnostavan Tukholman rinnalla on sääli, ja aika noloa millaisessa alennustilassa suomalaiset muotimessut ovat. Esimerkiksi hiljan pidetty Finnish Catwalk ei tuntunut kiehtovan oikein ketään. Markkinamme on toki pieni ja haastava, mutta silti... Onneton tilanne myös hankaloittaa uusien lupaavien merkkien pinnalle pääsyä.
Onneksi Tanska on lähellä.

1 kommentti:

larde kirjoitti...

HIANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!