keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Vuosi Pintaa

Kuva: www.pinkcakebox.com
KILPAILUKILPAILUKILPAILUKILPAILUKILPAILUKILPAILUKILPAILUKILPAILUKILPAILU
VOITATIGIÄVOITATIGIÄVOITATIGIÄVOITATIGIÄVOITATIGIÄVOITATIGIÄVOITATIGIÄ
Ja alkuun tuollainen huomiota herättävä banneri... Pintaa-blogi täyttää tänään historiallisesti vuoden, ja sen kunniaksi järjestän myös historiallisen ensimmäisen kilpailun, tai oikeastaan arvonnan. Ja palkintona tietysti TIGI:n tuotteita.
Aloitin pintaa-blogin tasan vuosi sitten. Kun aloitin kirjoittamisen, en oikein tiennyt hommasta mitään, enkä ollut hionut mitään ihmeempää strategiaa. Itse nimitin projektia tieteelliseksi kokeiluksi. Alkuperäinen idea oli keskittyä lähinnä hiuksiin, johtuen duuneistani TIGI:llä, SKT-GROUP:issa ja Loistossa. Olen mukana monissa eri jutuissa ja saan paljon ensikäden tietoa, mitä ajattelin blogin kautta jakaa.
Sittenhän tämä koko homma on levähtänyt joka suuntaan. Aiheena on ollut sitä tukkaa, muotia, musaa, menoja, vaatetta ja kaikkea mahdollista. Kävin läpi vanhoja kirjoituksia ja olin jotenkin itsekin unohtanut kuinka paljon kaikkea olen tänne tunkenut. Olisin laittanut paljon enemmänkin, mutta suurin rajoite on aika. Oli yllätys kuinka paljon aikaa menee pienenkin tekstin tekemiseen. Vaikka olen pitänyt tekstin rentona, haluan kuitenkin välttää ihan karseat kirjoitusvirheet. Moni juttu on jäänyt kirjoittamatta jos sitä ei ole tehnyt heti. Usein tuntuu että kaikki ajatukset ja oivallukset vanhenevat jo muutamassa päivässä.
Olen halunnut pitää linjan myös poliittisesti korrektina. Itsesensuuri on rajoittanut kirjoittelua aika paljon. Tylsää, tiedän kyllä, mutta koska piirit ovat pienet, en halua kritisoida mitään tai ketään kovin rajusti. Vaikka välillä olisi tehnyt mielikin. Hoidan kärinät sitten kotona. Myös henkilökohtaisimpia asioita olen karsinut pois, vaikka välillä jotain lipsuu.
Kirjoittaminen on silti ollut yllättävän kivaa ja antoisaa. Välillä jopa koukuttavaa. Usein kun olen lähtenyt kirjoittamaan jotain pientäkin juttua, alan kaivamaan siihen netistä tai muualta taustatietoa ja opin itsekin lisää. Koitan laittaa kaikkiin juttuihin paljon linkkejä, että niistä saisi helposti lisää tietoa jos aihe kiinnostaa.
Nyt olen tietysti ruvennut seuraamaan muitakin blogeja ihan uusin silmin. Koko ilmiöhän on ruvennut vasta nyt valtaamaan myös Suomea. Tämä näkyy lisääntyneinä bloggareiden määrinä, tasokkaampina blogeina, ja myös siinä että eri mainostajat ja yritykset ovat oivaltaneet blogien arvon. Miesbloggareita kaipaisin lisää. Niitä en tosin ole löytänyt paljoa maailmaltakaan. Suosikkejani on yhä ruotsalainen Klang.
Aion jatkaa aikataulujeni rajoissa kirjoittelua tulevaisuudessakin. Kävijämäärät ovat olleet kohtuullisia ja tasaisessa kasvussa. En koskaan odottanutkaan mitään kovin suuria lukuja, sillä käsittelemäni aiheet ovat kuitenkin usein marginaalisempia. Iloinen ylläri on ollut saamani palaute, monet arvostamani tyypit ovat tunnustautuneet blogini lukijoiksi. Tällä hetkellä kävijöitä on kuukaudessa melkein 3500. Paljon enemmän kuin olisin koskaan ajatellut.
Haluan kehittää homma vielä eteenpäin, en vain oikein tiedä miten. Blogin visuaalinen ilme pitäisi ainakin pelastaa ja tietysti mietin aina sitä sisältöäkin.
Edellisestä pääsee luontevasti suureen kilpailuun. Saan kuitenkin melko vähän palautetta tai kommentteja, ja nyt toivoisin varsinkin sitä palautetta. Kerro mielipiteesi pintaa-blogista ja siitä miten sitä voisi parantaa, mitä voisi käsitellä enemmän, mikä kiinnostaa, kaikkea... Laita palaute osoitteeseen info.pintaa@gmail.com. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan TIGI:n sadan euron arvoinen tuotesetti. Arvonta suoritetaan maanantaina 23.2. joten siihen asti on vastausaikaa. Kun voittaja on arvottu, otan häneen yhteyttä jotta hän saa juuri omille hiuksilleen sopivan, vähintään satasen arvoisen TIGI-setin.

9 kommenttia:

Aleina kirjoitti...

Mä eksyin ensimmäsitä kertaa sun blogiin kun googlasin Tigin blogeista. Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta. Lukaisin tämän vuoden puolella kirjoittamasi jutut ja tulen jatkossa varmasti lukemaan blogiasi. Onnea "syntymäpäivän" johdosta!

stellagee kirjoitti...

onnea yksivuotiaalle!

Aleina kirjoitti...

Jäin vielä miettimään blogiasi ja tulin uudestaan vierailulle. Mulla on Tigit ostoslistalla ja tulin katsomaan löytyisikö täältä jotakin tietoa kun en ihan ole osannut päättää mitkä Tigeistä hankkisin joten olisi kiva lukea tuote-esittelyjä. Vaikka kerran viikossa?

mv kirjoitti...

Toi tuote esittely-idea on hyvä. Otetaan listalle. Ajattelin ruveta pitämään jotain viikon tärpit tyyppistä juttua. Pohjalla henk.koht. suosikit ja käyttövinkit.

Aleina kirjoitti...

Voihan nenä! Huomasin vasta nyt että se palaute piti laittaa sun sähköpostiin! Voi itkujen itku!

Honey kirjoitti...

Voisi olla mielenkiintoista lukea niistä tuotteista, mitä itse käytät tai olet kokeillut. Siis itseesi :) Ei siis pelkästään briiffiä siitä, mitä markkinoilla on tarjolla tai mitä kampaajat asiakkaisiinsa käyttävät jne.

Keittiövaaka kirjoitti...

Itse en ole kuin satunnainen vierailija muotiblogeissa, mutta mielestäni ne ovat sitä kiinnostavampia, mitä enemmän niissä tuodaan omaa persoonallisuutta esille. Tietenkin myös catwalk-kirjoittelut ovat kivoja, mutta ne taitavat kiinnostaa vain "tosimuotifaneja"? Voin olla väärässäkin :)

Yssi kirjoitti...

Hahaa, ensimmäinen miespuolisen blogi, jonka linjoille jään roikkumaan jatkossa. Sekä tietysti onnittelut vuosipäivästä. :)
- Yssi

mv kirjoitti...

Ja välikommenttina... Palautetta on tullut paljon enemmän kuin arvasinkaan. Sen lukemiseen ja purkamiseen menee hetki, ja pahoittelen etten kerkiä vastaamaan kaikille henk.koht. Teen koko satsista kuitenkin yleiskoosteen. Mutta kiitos tuhat!
Koska osallistumisia tuli tiuhaan tahtiin vielä koko maanantain, suoritamme virallisen arvonnan tiistaina 24.2. Onnelliselle voittajalle ilmoitan suoraan meilitse. Ja luvassahan oli 100€ paketti juuri hänelle sopivia Tigejä. Jee!