perjantai 27. helmikuuta 2009

Soft Sexy Hair

Kuva on oma löytö netistä, ei TIGI:n, mutta sopi teemaan
Viimeisin suosikkituotteeni on ollut TIGI:n S-factor -sarjan Body Booster Plumping Spray. Olen taas innostunut suuremmista hiuksista ja föönaamisesta.
Pitkään jatkuneen suoristuskauden jälkeen tuli raudoilla tehdyt kiharat, joita on väännetty jo muutama vuosi. Lookki toimii ja tekee jokaisesta hyvännäköisen, mutta nyt kaipaa myös vaihtoehtoja. Kampanjoissa ja näytöksissä on näkynyt jo jonkin aikaa isoja glamour-hiuksia. Näiden aikaansaamiseksi olemme tehneet taas jonkin verran klassista rullausta ja föönailua. Rakenne jää paljon pehmeämmäksi ja luonnollisemmaksi kuin raudoilla.
Lontoossa on avattu jopa föönibaareja joissa ihmiset käyvät pikaisesti ottamassa föönikampauksia. Föönausten paluuta tukee myös lisääntyneet kuivashampoot, joilla saa kampauksen kestämään useitakin päiviä. TIGI:lle on tulossa oma kuivashampoo kesän jälkeen.

Plumping Spray:n ihanuus on sen pehmeys. Se kuuluu TIGI:n S-factor tuoteperheeseen, joten se on täynnä hoitavia aineita. Se suojaa hiusta myös lämmöltä. Suihke on kevyt eikä tahmaa hentojakaan hiuksia. Siitä ei jää myöskään mitään kovin vahvaa tuntua hiuksiin.
Itse suihkutan Plumping Sprayta yleensä aika reilusti pyyhekuivattuun hiukseen. Vaikka hiukset jäävät pehmeän tuntuisiksi, tuotteella saa kohotettua kampauksen niin isoksi kuin haluaa. Hiuksista ei kuitenkaan tule liian liukkaat, joten niitä on helppo fiksata vielä kuivinakin. Ollut tosi hyvä myös rullaukseen ja kampauspohjiin. Tämän avulla väsäsimme esimerkiksi marimekon näytöshiukset.
Sopii parhaiten normaaleille/hennoille hiuksille, eli suomalaisten unelmatuote. Suihke tekee hiuksiin aika pehmeän kiillon.

Jos haluaa olla tosi pro, voi koittaa myös TIGI:n antistaattista "Surreal XXL" -harjaa. Vekotin on oikeasti valtavan kokoinen ja näyttää aluksi vitsikkäältä, mutta toimii. Iso harja ei tarraa hiuksiin eikä kiharra niitä liikaa, vaan taivuttaa ja kohottaa hiusta, samalla silittäen pinnan. Erityisen hyvä huonokuntoisissa hiuksissa joihin harjat tuppaa jumittamaan.
Ylimmän kuvan Jessica Stam -lookin tekisin suihkuttamalla aluksi kosteisiin hiuksiin Plumping Spray:ta. Hiukset kannattaa puhaltaa pää alaspäin melkein kuivaksi, ennen kuin niitä alkaa föönata harjalla.
Kun aloitat varsinaisen föönauksen, föönaa kaikki taaksepäin kiertäen, kunnes hiukset ovat kuivat. Kestävämmän föönauksesta saat kun puhallat kuuman jälkeen viileää ilmaa, joka jäähdyttää osiot. Kun kaikki hiukset on föönattu taakse, haro niitä sormin takaisin kasvoille päin. Näin saat automaattisesti hienot flickit, eli taivutukset. Ekalla kerralla föönaillessa menee varmasti hermot, mutta ei se sitten loppujen lopuksi ole niin vaikeaa.
Viimeistelyyn ja kiinnitykseen on paras käyttää jotain kevyempää lakkaa. TIGI:n S-factor Vivacious Hairspray on täydellinen. Ja suihkuta lakka tarpeeksi kaukaa. Liian kovaksi lakattu tukka tekee nopskaan tanttamaisen näköiseksi.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Huippu postaus!
Saako tota harjaa Loistosta? Mulla on tuo Plumping Spray ollut samaisessa käytössä, on ollut tosi hyvä. Aina oppii uuutta, toi kuuma/kylmä föönausjuttu oli mulle ihan uutta.
Mukavaa perjantaita!

Vimps kirjoitti...

Juuri tällaisia näin teet unelmiesi tukan -ohjepostauksia olen kaivannut!

Tää oli jotenkin paljon selkeämpi kuin ne naistenlehtien vastaavat jutut. Ehkä se johtuu siitä, että teksti on hiusammattilaisen näppäimistöltä?

Sitten kun vielä joskus tulisi lyhyen epäsymmetrisen tukan (toiselta puolen korva näkyy, otsatukka pitenee toiselle puolelle polkaksi) laittamiseen keskittynyt postaus!

mv kirjoitti...

Hyvä että tästä oli iloa. Koitan tehtailla jatkossa lisää tukka-postauksia.
Toi kuuma/kylmä on vanha niksi. Toimii puhaltamalla eka kuumalla ja sitten kylmällä, tai niin että jätät harjan hiuksiin hetkeksi ja annat osion jäähtyä. Jenkeissä jotkut föönaa niin että asiakkaalla saattaa roikkua kerralla useampia harjoja päässä. Ja jenkithän taitaa isot tukat. Lopputuloksesta tulee kestävämpi ja jäntevämpi.

Golden Girl kirjoitti...

Juuri tällaisia postauksia minäkin olen tänne kaivannut. Ihanan selkeää, kiitos!