torstai 5. helmikuuta 2009

Viisuhuumaa2

Kuva: Aamulehti: Mariko esittää Kwanin biisiä 10 000 Light Years
Ja Suomen viisuedustaja 09 on valittu. Waldo´s People iskee europop-linjaan, mutta ihan hyvä että vaihteeksi jotain muuta kuin heviä.
Viisuspektaakkeli käytiin läpi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, eli vanhalle tamperelaiselle tutummin Pirkkahallissa. Vaikka puhelinskandaalista tuli noottia, muuten järjestelyt luistivat hyvin. Koko ilta sujui verkkaisesti ilman mitään skandaaleja. Artistit olivat kiltisti omissa pukuhuoneissaan koitokseen asti, ja yhteishenki oli kannustava. Jopa Tapani Kansa käyttäytyi, eikä kiukunnut ainakaan kovin näkyvästi.
Viisujen äänestyssysteemi oli käsittämätön sotku. En tiedä oliko idea ennakkokarsintoihin kopioitu Ruotsin Melodifestivalenista, mutta silloin ajatus oli jäänyt puolitiehen. Nythän aluksi karsittiin muutama viikko, ja sitten kaikki pääsivät kuitenkin vielä finaalin. Kovin solidaarista, mutta myös tylsää. Jos alkukarsintoja halutaan järjestää viikoittain, silloin pitäisi tapahtua myös pudotuksia. Olisi paljon mielenkiintoisempaa jos jo viisukarsinnoissa nähtäisiin enemmän aitoa kilpailua. Ja tavoitteenahan on hakea sitä hyvä biisiä.
Mutta tätähän keritään vielä hiomaan. Itse Moskovaan on vielä aikaa, mutta siihen asti voi seurata Norra-paketilta sitä Ruotsin viisuilua. Täyttä hömppää, mutta niin hyvin toteutettuna kovin viihdyttävää.

Ei kommentteja: