maanantai 20. syyskuuta 2010

London Fashion Week

Saavuin tänään Lontoon muotiviikoille. Ohjelmaa olisi vaikka kuinka, ja tuntuu heti että aika tulee loppumaan kesken.

Onneksi olen ollut tehokas. Kävimme ensimmäisenä katsomassa Somerset Housessa nuorten suunnittelijoiden mallistoja. Suunnittelijoille oli rakennettu omat pienet huoneet, joissa he esittelivät töitään. Suomalaisista oli esillä Heikki Salonen, joka taas erottui loppuun asti hiotulla kokoelmallaan. Kaikkea kiinnostavaa oli paljon, mutta erityisesti mieleen jäi korusuunnittelijaDominic Jones, jota olen seuraillut jo jonkin aikaa. Hän oli myös itse paikalla esittelemässä kokoelmaansa. Chau Har Leen veistokselliset kengät olivat aivan uskomattomia luomuksia. Ja silti käytettäviä. Ne ovat kohta myös tulossa myyntiin yksinoikeudella Selfridgesin uuteen kenkämaailmaan.

Näytöksistä näin aluksi Julian Smithin, joka esitteli kokoelmansa Victoria Housessa. Pidin kokoelmasta. Vaatteet olivat nuoria, värikkäitä ja helposti käytettäviä. Huomion niiltä meinasi kuitenkin viedä yleisö. Vastapäätä istui Pixie Lott ja melkein hänen vieressään Olivia Palermo. En aluksi tunnistanut Pixietä. Ihalin vain hänen hienoja hapsukorkkareitaan. Olivia oli luonnossa yhtä kaunis kuin tv:ssä. Ja ihan ystävällisen oloinen.

Illan toinen näytös oli Richard Nicoll. Jo näytöksen paikka oli mieletön. Se pidettiin vanhassa Eurostar junan terminaalissa. Meidät kuskattiin golfkärryillä ramppeja pitkin ylös tapahtumapaikalle. Hauskaa! Näytös oli kerännyt valtavasti väkeä. Richar Nicoll on yksi tämän hetken vahvimpia nuoria englantilaisia suunnittelijoita. Show ei ollut pettymys. Vaatteet olivat yhtä aikaa klassisia, naisellisia ja seksikkäitä. Niissä oli paljon pliseerauksia joista olen jotenkin pitänyt aina. Alku oli kokonaan mustaa mutta vähitellen mukaan tuli myös korallia ja muita värejä. Näytöspaikkaan oli luotu valoilla ja musiikilla maaginen tunnelma, mutta ikävä kyllä se myös sabotoi melkein kaikki kuvani. Kohta pitäisi löytyä kuitenkin Vogue UK:n sivuilta.

Huomenna uusi päivä. Ohjelmaa on taas luvassa aika paljon, mutta osa on vielä hiukan auki, joten siitä ei vielä enempää. Kaupunki olisi myös täynnä kekkereitä muotiviikkojen kunniaksi, mutta pakko säästellä voimia. Edessä vielä monta päivää..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Epäreilua =) tosi mahtavalta kuulostaa.

Eeli R kirjoitti...

Herran jumala, Palermo, livenä.. en kestä ;-(